Sådan finder du det skind, der passer til din stol

Sådan finder du det skind, der passer til din stol

Vi oplever tit, at blive ringet op og spurgt hvilken størrelse skind I skal købe til jeres stole. Vi har derfor prøvet at samle alle jeres spørgsmål om de mest gænge stol og lavet en guide.


Vi har delt guiden op i type af stol, og derefter en kort beskrivelse af hvilken størrelse lammeskind du skal have dertil, for at opnå det bedste resultat.

Gå direkte til guiden her
Nedenfor uddyber vi guiden, så har du nogle spørgsmål, så går du blot op og nærlæser teksten,
eller giver os et kald på +45 7199 5080


lammeskind til fletstol
Hvilken stol har du?
Først er det vigtigt at du finder ud af hvilken stol du har. Først derefter kan vi finde frem til hvilken størrelse lammeskind du skal have til din stol. 

Er det en spisestol, såsom en Charles Eames, Hay skalstol eller lignende stole, så er det faktisk ret simpelt, så er det størrelsen 90 - 100 cm. i længden du skal lede efter. Det findes både i islandske lammeskind, New Zealand og Tibetanske lammeskind. Alle tre i den absolutte bedste kvalitet, men med vidt forskellige udtryk i pelsen.

Hvilken type skind - Fra island eller New Zealand eller noget helt tredje?
Det næste store spørgsmål er selvfølgelig, hvilken type lammeskind du så skal vælge. Skal det være korthåret eller langhåret, skal det være naturlig farvet eller indfarvet, skal det være med eller uden krøller. Det er egentlig en smagssag hvad du bedst kan lide, og hvad der passer bedst ind i den stil. Man kan jo eksempelvis sagtens have skind fra forskellige lande, dog vil vi anbefale max 2 forskellige hvis det er i samme rum, men er det derimod i stuen og rundt om spiseburdet, så er der fri leg.

 

Lammeskind til stole - Hvad skal du være opmærksom på? 

Der er et par ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rigtige lammeskind til din stol.

Skal det være en sædehynde eller lammeskind?

Det kan være svært at vælge, men hvem siger også at du behøver det? Det er faktisk lidt en misforståelse, at man skal vælge imellem af have sædehynder af lammeskind eller hele lammeskind på sine stole. Tit kan man blande imellem lammeskind og sædehynder, så det ikke kommer til at se for overvældende ud, det skaber en fed ro over rummet, samtidig med at alle har en indbydende stol noget lækkert blødt at sidde på. 

Vil du selv måle efter?

Hvis du skal måle hvilken størrelse skind du skal have, så husk altid at ligge 10-15 cm. til, da skindet skal falde lidt ned bag stolen for at blive liggende i stolen og se pænt ud, når ingen sidder i det.

Hvilken hårlængde skal lammeskindet have?

Langhåret:
Så er der to muligheder, da både islandske lammeskind og dem fra New Zealand findes i langhåret. Dog skal du være opmærksom på, at dem fra Island har ca. 12-15 cm. lange hår, hvor dem fra New Zealand har 5-7 cm. lange hår.

Korthåret:
Her kan du vælge igen mellem Islandske (5-7 cm.) og New Zealandske (2-3 cm.)

Krøllet:
Skal du have krøller på, så findes der faktisk hele 3 skind; Tibetanske, Østrigske og Gotlandske (de har dog helt tætte krøller, så det syner ret korthåret)

Lammeskind til spisestole

Er du i tvivl om hvor stort lammeskindet skal være for at det passer til dine spisestole, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet alt vores viden og kogt det ned til noget hurtigt og let læseligt, så du nemt kan finde det perfekte lammeskind til dine spisestole. 

Det er faktisk slet ikke så svært. Det første spørgsmål du skal stille dig selv er; om din spisestol er med høj eller almindelig ryg?

SPISESTOLE MED ALMINDELIG RYG

Har du sådan en stol, så skal du som udgangspunkt kigge efter lammeskind i størrelsen 90 cm i længden. I vores guide nedenfor skriver vi 90 - 100 cm. i længden på skindet, og det er simpelthen fordi at man ikke kan køre alle stole over en kam, da både sædedybde og ryg-højden spiller en rolle. 

Hvis du stadig er i tvivl, så kan du måle efter ved at måle dybden i sædet og højden i rygge + 10 cm. Så simpelt er det!

Hvis du ikke gider at måle efter, så er det sikre valg næsten altid 90-100 cm.

For at visualisere hvordan en spisestol med lav ryg ser ud, har vi fundet et par eksempler på det.

Charles Eames stol lammeskindHøj stol lammeskindAlmindelig stol lammeskindEames stol med sider lammeskindTræstol lammeskind

SPISESTOLE MED HØJ RYG

Har du med høj ryg rundt om dit spisebord, så skal du kigge efter lidt større lammeskind, dog ikke nødvendigvis de største. Vores New Zealandske skind har to skind i størrelsen 115 cm. og 135 cm. som begge to er yderst velegnet til spisestole med høj ryg, samtidig med at de er med hårdføre og nemme at holde.

Ved sådan en stol, kan det være en god ide at måle, da skind stiger ret meget i pris så snart man kommer op over 100 cm.

Sådan måler du: Dybden af sæde + Højden af ryggen + 5-10 cm.

Hvis du ikke gider at måle efter, så er det sikre valg næsten altid 115-120 cm.

For at visualisere hvordan en spisestol med høj ryg ser ud, har vi fundet et par eksempler på det.

Spisebordssæt lammeskindHøj spisestol til lammeskind_1Høj spisestol til lammeskind_2Høj spisestol til lammeskind_3

Vil du allerede nu på jagt efter det helt rigtige lammeskind til din stol, så kan du tage et kig her 

Guide - Find det rigtige skind til din stol

 

Forrige Hvordan forbliver mit lammeskind hvidt?
Næste Test af tørrebolde af uld

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet