website
Forskellige skind typer Lammeskindet.dk

Forskellige skind typer

Der findes mange forskellige skindtyper hos Lammeskindet.dk. I dette blogindlæg bliver du klogere på de forskellige typer, så du ved præcist hvilket skind du skal have.

Hvad er et lammeskind?

Et lammeskind er et restprodukt fra kød-industrien, hvilket gør det utrolig bæredygtigt, da man netop udnytter hele dyret fremfor bare at slagte det for kødet. Når dyret bliver slagtet, tager man skindet og forarbejder det, således det bliver blødt og lækkert, og selvfølgelig også pænt på skindsiden.

Der bliver større og større efterspørgsel på skønne skind. Det er derfor meget vigtigt, at man sikre sig, at de er certificeret og i overensstemmelse med bestemmelser der ligger for dyrevelfærden. Lammeskindet.dk er Tryghedsmærket!

Køber du et meget billige lammeskind, kan man være med til at støtte dårlige vilkår for dyret, da man selvfølgelig er nødt til at gå på kompromis et sted for at kunne sælge dem så billigt.


Ligeså vil efterspørgslen på skindet langsomt overstige efterspørgslen på kødet. Vi vil derfor til sidst ende med at dyret slagets for dets skind og ikke dets kød. 

forskellige skindtyper

Lammeskind fra New Zealand

Langhåret newzealandsk skind kendetegnes på dets tætte og kraftige pels. Det har derudover en stor bæreevne og en stor ensartethed i hår længden. Her kan du få et par tips til pleje af lammeskind med glatte hår.

Det korthårede skind kendetegnes på dets tætte, let krøllet pels. Det krøller dog ikke helt så meget som på et gotlandsk lammeskind. Se her hvordan man plejer krøllet pels.

Lammeskind fra Island

Langhåret skind fra Island, kan du kende på dets lange pels der appellerer til det nordiske. Hårene er lange og tynde. Og det korthårede kendetegnes på dets nordiske rå look, kan virke en smule hårdere i pelsen end newzealandsk lammeskind.

Lammeskind fra Tibet

Tibetansk lammeskind kan genkendes via dets utrolig fluffy look, samtidig med at det er helt silkeblødt og selvfølgelig en masse krøller. 

Lammeskind fra Østrig

Et sådan lammeskind er utrolig kraftig og knudret i pelsen, samtidig med at det krøller en del. Her kan du få mere information om østrigske lammeskind.

Lammeskind fra England

Engelske lammeskind er økogarvet og naturlige, derfor er farvenuancerne oftest lys/brunlig.

Lammeskind fra Gotland

Gotlandske lammeskind har nogle utroligt flotte naturlige krøller, samtidig er pelsen forholdsvis tynd, hvilket giver den et slank look.

Rensdyrskind

Disse skind er meget rå i looket, hårene er vældig stive og har ofte nuancer i grålig/brunlige farver. Naturlige i farven. 

Fælder dit rensdyrskind? Læs her hvorfor.

Koskind

Et koskind er utrolig glat i pelsen, tætte korte hår som gerne følger en retning, man mærker det straks, man kører en hånd rundt i det. Et koskind kan give en eksklusiv indretning!

Gedeskind

Langhåret gedeskind kendes ved, at det er tynd i pelsen hvilket gør at den falder flot, samtidig skinner det virkelig smukt. Et korthåret gedeskind er et super smukt og naturligt skind, ofte har de en sort stribe ned ad ryggen, som på billedet.

Fordele og ulemper ved et lammeskind

Fordele

 • Utrolig modstandsdygtige
 • Nemme at holde rene
 • Kan holde i mange, mange år
 • Naturmaterialer
 • Temperaturregulerende

Ulemper

 • Som med alt andet, man betaler for kvalitet (holdbarhed og dyrevelfærd)
 • Ved køb af mange skind kan det godt blive dyrt (men en god investering)

Der er selvfølgelig en bred holdning om, hvad der er fordele og ulemper, hvor mange af dem ofte er personlige holdninger.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

  Login på din konto

  Glemt password

  Har du ikke en kundeprofil?
  Opret kundeprofil