Lammeskind, bæredygtig produktion og kvalitet - Lammeskindet.dk

Lammeskind, bæredygtig produktion og kvalitet

Med fokus på bæredygtighed og ansvarligt forbrug, bliver vi mere og mere bevidste om de produkter vi køber og bruger. I den sammenhæng er lammeskind en ægte fortaler for bæredygtighed og ikke mindst respekt for naturen. Lammeskinds ekstraordinære egenskaber og høje kvalitet giver os mulighed for luksus uden at gå på kompromis med vores værdier.

Bæredygtig produktion

Lammeskind er et biprodukt fra kødproduktion. Det betyder, at det egentlige formål er produktion af kød. Når dyrene bliver slagtet, er skindet til overs og er derfor et biprodukt. Dyrene vil aldrig blive slagtet, fordi skindet skal bruges.

Bæredygtighed er et nøgleord inden for mode- og tekstilindustrien, og produktion af lammeskind er ingen undtagelse. For at sikre det er der flere faktorer der spiller ind, såsom dyrevelfærd og miljøvenlige garvningsmetoder.

Vi forhandler kun skind fra lande, hvor dyrene har levet et godt liv – lande der lignende love og regler om dyrevelfærd, som vi har i Danmark.

F.eks. New Zealand, hvor langt de fleste lammeskind stammer fra, har en omfattende lovgivning og strenge regler for dyrevelfærd. New Zealand har etiske standarder, der sikrer, at dyrene behandles med respekt og omsorg. Dyrene lever frit i naturlige omgivelser, hvor de har adgang til frisk luft, samt åbne og grønne græsmarker, hvilket resulterer i sunde og glade dyr.

New Zealand har desuden et strengt kontrolsystem for at sikre, at produktionen af lammeskind er i overensstemmelse med bæredygtige principper. Der anvendes naturlige garvningsmidler og farvestoffer, som ikke er skadelige for miljøet. Skindene bliver behandlet med sæbe og salt under garvningen, midler der kan sammenlignes med ting, du bruger til hverdag.

 ægte lammeskind

Forskellige lammeskind

Vi er en dansk virksomhed, som sælger lammeskind fra hele verden. Det bliver garvet i hhv. Kina eller Østeuropa og det er klart at foretrække garvning disse steder, da de har en lang tradition for skindforarbejdning, og de er også langt bedre til det end vi er i Danmark.

Oprindelsesland

Lammeskind produceres over hele verden, og er meget forskellige i forhold til oprindelse, hårlængde, farve, størrelse og kvalitet.

New Zealand er hjemsted for millioner af får, der græsser frit på åbne, grønne enge.

Lammeskindet kommer fra Merinofåret, der er kendt for en unik og blød pels, og er det mange forbinder med et lammeskind.

Islandske Lammeskind har et mere rustikt look og tibetanske lammeskind har et finere udseende med proptrækkerkrøller.

Skind fra Østrig har unikke krøller, og lammeskind fra Gotland har naturlige grå krøller.

lammeskind

Hårlængde, farve og størrelse

Korthåret, krøllet lammeskind behøver ikke meget pleje, da hårene ikke filtre sammen, som langhåret lammeskind kan gøre, og behøver derfor mere pleje og vedligeholdelse.

Når det kommer til skindets farve er der fordele og ulemper ved begge. Ufarvede og naturlige lammeskind har en fantastisk og naturlig farve, og falmer ikke i sollyset, hvorimod farvede skind kan falme eller miste farven i sollys. De farvede skind er dog lettere at bruge i boligindretning m.m., da de har en ensartet udseende.

Lammeskind findes i mange forskellige størrelser og former, og egner sig både til stole, sofaer, lænestole, som gulvtæppe og meget mere.

 lammeskindspuder

Kvalitet, holdbarhed og vedligeholdelse

Lammeskind har en enestående kvalitet og holdbarhed, som bl.a. skyldes de strenge standarder for opdræt og en omhyggelig håndværksmæssig fremstilling. Den naturlige blødhed og temperaturregulerende egenskab, gør det til et ideelt materiale til tøj, tæpper og boligtilbehør. Bemærk dog, at kvaliteten kan variere, og det er derfor vigtigt at købe lammeskind fra pålidelige producenter og leverandører.

Med ordentlig pleje og vedligeholdelse kan lammeskind have en rigtig lang levetid. Regelmæssig pleje, rengøring og luftning hjælper med at bevare lammeskindets blødhed og udseende.

Det er især vigtigt at undgå direkte sollys, samt at opbevare lammeskindet et køligt og tørt sted. 

Spørgsmål

Du er velkommen til at tage fat i os, hvis du har spørgsmål. Vi står altid klar til at hjælpe, hvis du føler dig usikker. Her kan du f.eks. læse mere om pleje og vedligeholdelse.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

Login på din konto

Glemt password

Har du ikke en kundeprofil?
Opret kundeprofil