Islandske fåreskind i fokus

Islandske fåreskind i fokus

Islandske fåreskind -
Historien og det nordiske skind

Et af af verdens mest spændende skind kommer fra Island.  De flotte skind fra det kolde land er i særdeleshed kendt for deres specielle, og nogen vil sige, nordiske look. Island har et meget specielt klima og en utrolig betagende natur, en natur der er skabt af de barske og kolde forhold. Alle disse forhold har naturligvis en stor indvirkning på hvordan skindet kommer til at se ud. Du kan læse mere om hvad islandske lammeskind har at tilbyde i dette blogindlæg.

Island fåreskind – oprindelse

Island er specielt kendt for den fantastiske, det unikke klima og for de specielle får, der vandrer frit rundt i landskabet. I mange århundrede har fårene tilpasset sig det hårde klime og udviklet en ”frakke” med ekstra lang uld, der beskytter den både mod vind , regn og sne. Ligesom mange andre får, holdes islandske får til lokal kødproduktion. Deres skind er et bi-produkt af denne produktion og forarbejdes yderligere for at blive til det lækre skind som vi kender det.

Skindet tørres i saltlage, for senere at blive garvet og få fjernet eventuelle urenheder ved at vaske skindet. Det kan godt give en sæbe-agtigt lugt i skindet, men det aftager efter ganske kort tid.

Fåreskindets funktioner

Islandske fåreskind har en lang, lidt ru pels. Disse sidder relativt tæt, som sammen med underulden er til for at beskytte fåret mod det barske vejr. Den tæthed er også det der er med til at stemple islandske fåreskind som værende kvalitetsskind, da man netop måler på skindets tæthed, som et parametre, for at bestemme kvaliteten. Dertil kommer der dog, at ligesom i andre skind, er forskel på kvaliteter. Vi fører kun Premium kvalitet.

Udover den langhårede version, findes der også en klippet version, som er det vi kalder almindelig hårlængde, nemlig de 5-7 cm. Som man normalt kender fra et lammeskind. De klippede lammeskind skaber et lidt mere roligt look, og er knapt så tungt at se på, men kvaliteten på skindet er det samme om det er kort eller langhåret. Det er blot en smagssag. 

De langhårede fåreskind er oftest dem man forbinder med det nordiske look, da de helt fra naturens side, ofte skaber nogle flotte og naturlige farver og strukturer i pelsen, som specielt egner sig til vores nordiske indretning. 

Skindet bør rystes regelmæssigt, for at bibeholde den flotte struktur i skindet. Derudover kan man, hvis man sidder meget på skindet, give det en tur med børsten med lidt længere mellemrum (1-2 måneders mellemrum). For at glatte skindet ud.

Naturligt brunt islandsk fåreskind

Varianter af islandsk lammeskind

Islandske lammeskind fås i forskellige former, farver og størrelser. Hvis man kigger overordnet på dem, så findes islandske lammeskind i to forskellige produktvarianter hos os. De findes som hynde, det vi kalder for islandske lammeskindshynder, dem kan du se her. Ud over det findes de som almindelige lammeskind. Disse almindelige lammeskind kan du finde i fire forskellige længder.

De starter fra 90-100 x 60 cm, 100-110 x 60 cm, 110-120 x 60 cm og 120+ x 60 cm. Fordi islandske lammeskind er naturlige og derved har unikke mønstre og farver, har vi lavet delt dem ind i fem forskellige kategorier, hvor skindene nogenlunde matcher hinanden. Disse kategorier er inddelt i disse farve varianter: naturhvid, natursort, naturbrun, naturgrå og brisa-grå. Brisa er den islandske undtagelse. Det betyder, at det brisa-grå lammeskind er indfarvet, mens alle andre farver er naturlige. Her er en oversigt over, hvordan fordelingen af islandske lammeskind er:

90-100 x 60 cm langt hår
100-110 x 60 cm langt hår
110-120 x 60 cm langt hår
120 + x 60 cm langt hår
90-100 x 60 cm kort hår
100-110 x 60 cm kort hår
110-120 x 60 cm kort hår

Lammeskindspuder af islandsk lammeskind findes i disse fem farver, men kun i varianter med lange hår. Størrelsen på puderne er 40 x 40 cm. De syes normalt sammen fra flere mindre stykker. Disse mindre stykker passer perfekt til hinanden, hvilket resulterer i en jævn overflade af pelsen på puderne. 

Som nævnt tidligere, er lammeskind fra Island helt naturlige, og har unikke farver. Alle islandske lammeskind, som er online på vores webshop er specielt udvalgt, fordi vi synes, det er er vigtigt at du får mulighed for at vælge mellem det bedste af det bedste. Det har vi blandt andet gjort muligt, ved at du under vores unika-sektion, kan vælge mellem nummereret unika-skind, hvor du så modtager lige præcis det, der er på billedet. Dem kan du se i vores unika-sektion her.

Forrige Gotlandske skind i fokus
Næste Østrigske lammeskind i fokus