møbel af lammeskind

Hvor kommer lammeskind fra?

Lammeskind kan fås i mange former og farver. Udvalget er kæmpestort og forskellen er lige så stor - dette gør sig også gældende, når man snakker prisklasser. Generelt er det for det enkelte individ ikke nemt at se, hvor et lammeskind kommer fra - ej heller hvordan den er produceret. Disse spørgsmål kan du i denne artikel få svar på samt mere indsigt i produktion og oprindelse. 

lammeskind møbler

Først skal det pointeres, at lammeskind er et dyreprodukt. Det betyder, da lammeskindet stammer direkte fra et dyr. Ydermere skal det pointeres, at lammeskind er et biprodukt til kødproduktionen. Biprodukter er sekundære produkter, der er til overs ved produktionen af et andet produkt.

Lam og får er opdrættet med henblik på kødproduktionen. Skindet kan naturligvis ikke spises, og derfor er det til overs. I stedet for at smide det væk bliver det i stedet videreforarbejdet og bruges i stedet enten i industrien, til tøj eller som dekorationsskind.

Det betyder også at dyret ikke bare er blevet klippet, hvilket kan bekræftes, når man ser læderbagsiden. Som tidligere benævnt skal du huske, at intet får eller lam er blevet opdrættet med henblik på produktion af skind.

Opdrætning af lammeskind

Alle lammeskind er ikke ens. Lige som ved kød er, der nogle forskelle i dyrene og tilsvarende  i kvaliteten. Når du gerne vil købe et lammeskind, anbefaler vi dig altid, at du lader dig informere om præcist det skind. Mange lam bliver økologisk opdrættet, hvor de går i det fri, men kan søge ly, når de lyster det.

En sådan opdrætning er naturligvis dyrere, men vi er af den mening, at dyrets ve og vel altid kommer i første række. Det er også vigtigt, at du ved køb af et lammeskind, får svar på al den information du søger, som du ikke kan få svar på i butikken eller på hjemmesiden. Seriøse forhandlere kan altid svare på dine spørgsmål.

Måden hvorpå et skind er blevet opdrættet har også direkte indflydelse på skindets kvalitet. Et lykkeligt dyr har den bedste pels - præcist som det er med kæledyr. Lykkelige dyr har en tæt pels med en skøn naturlig glans. Ligeledes holder et skind med hørere kvalitet bedre og mister betydeligt mindre hår end et skind af lavere kvalitet.

Hvilket land kommer mit lammeskind fra?

Det er ikke altid nemt at svare på, hvor et lammeskind kommer fra. Normalt kan man ved lammeskindets udseende, på internettet eller i butikken blive underrettet om, hvor ens lammeskind stammer fra. Det forekommer dog, at denne information ikke er givet, hvor der er nogle ting, man skal have øje for. 

Langhåret lammeskind fra New Zealand

De kendte lammeskind med glatte hår, der er omkring 5-8 cm lange og har en tæt pels, kommer som oftest fra New Zealand, Australien eller England. Frem for alt er varianterne fra New Zealand og Australien meget populære. De har en ret klar hvid, hvilket gør dem let at farve. Engelske skind har derimod en stærkere gullig farvetone og kan også fås i mørkere brune nuancer, der er naturlige.

New Zealandske lammeskind fås også i en korthåret version, hvor skindet er blevet klippet, og hårene derfor er omkring 1-2 cm lange. Disse skind har et krøllet udseende. Det er også sådan, at selvom nogle skind stammer fra samme oprindelsesland, er det ikke ens betydning med, at skindene har den samme kvalitet. Derfor skal du være opmærksom på, at hvis du søger et skind af høj kvalitet, skal du købe et skind med Premium kvalitet. Det er således, at faktisk kun ca. 2 % af alle newzealandske lammeskind er af premium kvalitet.

Korthåret lammeskind fra New Zealand

Hvis du har et lammeskind med fine krøller, som ligner proptrækkerkrøller, er der sandsynligvis tale om et lammeskind fra Tibet eller Mongoliet. Af disse to varianter er det som oftest de tibetanske lammeskind, der har den højeste kvalitet. 

Lammeskind fra Tibet

Ligeså unikt er det langhåret lammeskind fra Island. Disse skind har 15-20 cm. lange hår, som har et råt udseende. De kommer i forskellige naturlige farver eksempelvis hvid, sort, brun eller grå. Lammeskind fra alperne, for eksempel Østrig, har som oftest større krøller og kommer i forskellige naturlige farvekombinationer såsom hvid, sort, brun og grå.

Langhåret Lammeskind fra Island

Udover disse oprindelseslande er der naturligvis også mange andre muligheder. Hvis du er usikker, anbefaler vi dig altid at spørge, eftersom det altid er bedre at spørge én gang for meget end én gang for lidt. Har du flere spørgsmål til os, er du meget velkommen til at kontakte os.

Forrige Alt du skal vide om merinould og skind
Næste De mest populære skind i 2019