Bjerge gotland

Gotlandske skind i fokus

Et af de mest populære og mest anerkendte skind er utvivlsomt fåreskindet fra Gotland. Men hvad gør dette skind så speciel og unik? I dette blogindlæg lærer du meget mere om gotlandske fåreskind, dets oprindelse, egenskaber og varianter.

 

Sverige - gotlandske lammeskind

Gotlandsk fåreskind og dets oprindelse

Gotland er en svensk ø i Østersøen med en afstand på cirka 90 kilometer til den svenske østkyst og omkring 200 kilometer fra Letlands kyst. På Gotland er der over 50.000 mennesker, og fåreproduktion er traditionelt et af Gotlands vigtigste erhverv.

Gotlandske får er en blanding af øens traditionelle får med karakuler og romanov får, der blev kombineret i 20'erne og 30'erne.

Traditionelle hytter på Gotland

I dag findes gotlandske får ikke kun i Gotland, men også på andre områder som det svenske fastland, her i Danmark, England og Holland. Gotlandske fåreskind er som alle andre skind i vores sortiment biprodukter af kødproduktion.

Pelsen på et gotlandsk får er meget populært, men det bliver aldrig opfostret for pelsens skyld, men til fremstilling af kød.

Dette gør fåreskindet bæredygtigt, da disse biprodukter kan genbruges.  Lammeskindet.dk er også Tryghedsmærket.

Gotlandske lammeskind

Gotlandsk fåreskind og dets funktioner

Fåreskind fra Gotland er kendt for sin unikke naturlige grå farve og smukke fine krøller. Grå får findes sjældent i naturen, derfor er gotlandske fåreskind med deres grå pels en undtagelse blandt de forskellige får, der eksisterer i verden.

Hårlængden kan variere betydeligt, da der er både får med korte såvel som lange krøller. Ud over hårlængden er tætheden af ​​gotlandske fåreskind unik, fordi skindene er stærke.

Et gotlandsk fåreskind føles unikt og er virkelig et skind, der falder i øjnene.

Gotlandske lammeskind

Varianter af gotlandske fåreskind

Da gotlandske fåreskind naturligt har smukke farver, bliver de aldrig indfarvet. Derfor ligner ingen gotlandske fåreskind hinanden. Præcis denne kvalitet gør gotlandske skind helt unikke.

Vi har valgt de smukkeste eksemplarer fra vores sortiment og specielt fotograferet dem for at give dig muligheden for at vælge det rigtige skind hjem til dig.

Farverne kan variere fra overvejende hvid med lysegrå toner til helt mørkegrå, som ser næsten sorte ud, hvorfor der selvfølgelig også er stor variation i dem du finder her på siden. I sjældne tilfælde er der også skind med lysebrune toner, hvor brune og grå toner blandes.

Vi har håndplukket de fineste skind og taget et billede af hvert eneste, så du kan vælge præcis det, der passer perfekt hjem til dig.

 

gotlandske lammeskind

 

 

 

gotlandske lammeskind

 

Forrige Den simple vej til et flot hjem, selvom du ikke har tiden

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet