Brasilianske koskind i fokus

Brasilianske koskind i fokus

Det mest almindelige biprodukt i produktionen af ​​oksekød er som bekendt læder, nærmere betegnet koskindslæder. Ønsker man at lave bukser, en frakke eller andet tøj, forarbejdes koskindet yderligere. Koskind er helt unikke i deres udtryk og kan være med til at ændre hele udtrykket i et hjem, hvorfor vi også har det i vores sortiment. Det er helt ideelt som et tæppe under eksempelvis spisebordet, sofabordet, et par loungestole eller blot som et enkeltstående maleri, altså bare på gulvet.

Et koskind kan både bringe det rustikke eller det moderne frem i dit hjem, alt efter hvilken indretningsstil du har, samt hvilken farve og størrelse du vælger koskindet i. Vores koskind ligger lidt over middel hvad angår prisen, men vi går ind for dyrevelfærd, den absolut højeste kvalitet og at skindet er resistent og holder i mange, mange år frem.

Vores koskind er blevet utroligt populære, hvorfor vi også netop har udvidet vores unika sektion, hvor vi har taget billeder og målt hvert eneste skind, så det du ser på billedet er præcis den størrelse og den farve du modtager. De har hver især fået et nummer, således man kan se når man modtager det, at det er det rette koskind. Ligeledes har vi som en ekstra gode, givet alle koskind forskellige gulve som baggrunde, så man kan danne sig et indtryk af hvordan skindet vil tage sig ud på det gulv man har derhjemme.

I dette blogindlæg vil vi gå meget mere i dybden med de forskellige varianter, hvor de kommer fra og hvorfor, samt dets unikke egenskaber.

Oprindelsen - Hvorfor lige Brasilien?
Oksekød er et af ​​de mest eksporterede produkter fra Brasilien. I produktionen af ​​oksekød er der altid naturlige biprodukter tilbage, som naturligvis også behandles yderligere, netop for at reducere affaldet, og udnytte dyret 100%. Det største biprodukt er læder, som kan behandles og forarbejdes på mange forskellige måder. I fasen er man enormt selektiv, da man netop udvælger de flotteste og særligt smukke skind og forarbejder dem til at være koskind til gulvet. Vi går ligeledes ind i processen og håndplukker hvert enkelt koskind, så vi er sikre på, at vi får de, efter vores mening, smukke skind og samtidig den højest mulige kvalitet.

Klimaet i Brasilien gør ikke blot at kødet derfra er fantastisk lækkert, men det giver også nogle utroligt flotte skind og nuancer, som rækker langt ud over hvad vi kender fra danske køer. Ligeså er hårlængden og tætheden heraf, ligesom på lammeskind, en faktor hvor klimaet spiller en stor rolle. De smukkeste koskind er dem, hvor hårene er korte, glinser og tætte. På den måde opnår man en fascinerende kvalitet som er mærkbart bedre og næsten umulige at slide op.

Brasilianske koskind - Verdens bedste kvalitet!
Det er ikke uden grund at vi udelukkende sælger koskind fra Brasilien. De er nemlig kendt for at levere verdens bedste kvalitet, når det kommer til koskind - og kødet derfra!

De har en særlig høj kvalitet som førnævnt, måles på; Hår, hårlængden, tætheden og glansen. Kvaliteten af et koskind er ikke uden betydning, det har nemlig stor betydning for hvor slidstærkt skindet er. 

  • Hårene skal være tætte
  • Hårene skal være korte
  • De skal ligge med et naturligt mønster tæt ned til læderet
  • Skindet må gerne være med glans

Hvorfor ved vi så at de er slidstærke? Jeg og mine 20+ kollegaer går på flere koskind hver dag, der ligger fordelt rundt på vores kontor og i showroomet, og grunden til at jeg skriver 20+, er fordi vi dagligt har folk udefra på besøg i vores showroom eller rundvisninger. Ganger man det op med et år og siger at hver medarbejder går over skindet 5 gange (det er lavt sat), bliver skindet betrådt mere end 50.000+ gange om året. Og som du kan se på billedet herunder, ligner det stadig et nyt, til trods for at det har ligget der i lidt mere end 2 år og har været med på utallige messer verden over.


En anden fordel ved at købe koskind af høj kvalitet, er at de ligeså nemme at holde rene. Det skal blot støvsuges med jævne mellemrum (så tit som du støvsuger gulvet det ligger på), du skal blot være opmærksom på at sætte sugeevnen lidt ned og støvsuge med hårene. Spilder man på det, kan man som oftest tørre det af med en fugtig klud. Slutteligt gør garvningen at lædersiden, er en anelse ru, som gør at det ligger godt på stort set alle overflader og gulve, og bliver liggende uden at glide nogle steder.De mange forskellige farver og stilarter
I modsætning til koskind fra Europa har brasilianske koskind utrolig mange naturlige farvevarianter, som gør det væsentligt nemmere at finde en farve, der passer til netop dit hjem. Vi har valgt at opdele farverne i 14 forskellige kategorier: sort, hvid, grå, brun, sort og hvid, brunhvid, champagne, mørk brun, mørk eksotisk, lyst eksotisk, eksotisk spotted, grå beige, sortplettet og brune pletter.

naturgrå koskind

Sorte, brune og hvide koskind er ligesom du forventer, ligeledes er de helt sorte, eller helt hvide (som i øvrigt er enormt unikke og sjældne!). Et helt hvidt er kun meget sjældent, mens det brune eller sorte koskind er lidt mere almindelig, dog findes de stadig ikke i samme mængder som de helt almindelige koskind som man kender dem. Grå koskind er lyse i farverne, og der vil være undertoner af en hvid farve, som giver et naturligt flot spil i skindet. Den grå-beige er derimod mørkere end de grå, og giver lidt mere dybde i rummet. Sort/hvide og brun/hvide koskind er traditionelt kendt fra europæiske græsgange - med smukke naturlige mønstre. De små-plettede koskind ser derimod meget anderledes ud end de traditionelle. Disse skind kaldes også "salt og peber", fordi de har små, fine pletter, som tilnærmelsesvis godt kan ligne at der er drysset salt eller peber udover dem. De eksotiske koskind er meget specielle og er ikke særlig velkendte i de farver, som de findes hos os. Vi har valgt dem, fordi de netop er helt fantastiske og unikke i deres mønstre, samtidig med at de passer utrolig godt ind i den danske indretninger og de farver vi bruger.


I vores sortiment er der koskind som traditionelle skind eller som puder. Skindet er derved opdelt i puder af koskind og unika-skind, hvortil man ved købet får nøjagtigt det fra billedet. Puderne er tilgængelige i 2 forskellige størrelser, 40 x 40 cm og 30 x 60 cm. koskindene er generelt opdelt i 3 forskellige størrelser: mindre end 3,5 m², 3,5 - 4,5 m² og over 4,5 m².

Forrige Lammeskind fra New Zealand
Næste Lammeskind til om sommeren - på ferie