5 plejetips til skind med glatte hår

5 plejetips til skind med glatte hår

Skind med lange glatte hår kan ved første øjekast godt se ud til, at de kræver meget pleje. Men lad dig ikke skræmme væk. Med et par lette tricks vil dit skind se ud som nyt i en længere tidsperiode. Alt du skal gøre for et smukt skind er at følge disse 5 ligetil plejetips.

møbel af lammeskind

Vores kollektion med glatte lammeskind findes her.

Ryst skindet regelmæssigt

Eftersom man hyppigt ligger eller sidder på sit skind, kan hårene have tendens til at filtre sammen. Regelmæssig rystning af skindet er derfor essentielt, da det hjælper på, at hårene løsner sig, og det bløde udseende bibeholdes.

Ydermere fjernes støv og snavs også på denne måde. For at opnå et skinds optimale udseende bør det rystes minimum én gang i ugen.

Lejlighedsvis støvsugning

For at fjerne snavs og løsne filtret hår fra hinanden hjælper det at støvsuge skindet lejlighedsvist. Så vidt det er muligt, skal du indstille støvsugeren til at støvsuge ved laveste niveau og støvsuge hele skindet forsigtigt.

Et skind, som rystes regelmæssigt, bør ikke støvsuges ofte, her vil det være nok med én gang i måneden. Dette selvfølgelig, hvis du husker at ryste det regelmæssigt.

Børst skindet med en børste

De lange glatte hår på lammeskind kan med tiden godt filtre sammen. Dette hænder i særdeleshed, når man hyppigt sidder på skindet, da hårene derved trykkes sammen.

For at løsne de filtrede hår fra hinanden, skal du børste skindet med en børste og derefter ryste skindet godt.

 

Hvordan fjerner jeg pletter fra mit lammeskind?

Pletter på et skind skal altid fjernes med det samme. Du skal her fugte en klud og enten duppe eller tørre pletten forsigtigt af skindet. Indtørrede pletter kan for det meste børstes væk med en pelsbørste.

Du skal dog sørge for at skindet ikke bliver gennemblødt, særligt skal du undgå at lædersiden(bagsiden) bliver våd, når pletten fjernes. Læderet bliver nemlig hårdt, når det tørrer, hvilket efterlader dig med et mere stift skind.

Undgå maskinvask

Selvom det angives, at mange skind nemt kan vaskes i vaskemaskinen, anbefaler vi dig kun en maskinvask i absolut nødstilfælde.

Bortset fra medicinsk garvede skind (disse kan kendes på deres stærke gule farve) som kan vaskes i maskinen, skal alle andre skind ikke vaskes i vaskemaskinen.

Det er nemlig således, at de salte der er brugt til garvningen af skindet vil blive udvasket, og læderet vil blive hårdt og eventuel revne. I tilfælde af, at du vil vaske dit skind i vaskemaskinen, bør du vaske skindet ved lav temperatur med specielt vaskemiddel, og du skal også benytte centrifugering for at fjerne overskydende vand.

Du må absolut ikke tørre skindet i en tørretumbler. I stedet skal du lade det lufttørre uden direkte varmekilder. Få mere information om, hvordan man vasker et lammeskind her.

Har du et skind med krøllet hår? Vi har også 5 plejetips til dit lammeskind med krøllet hår. Klik her. Se også vores plejeguide.

Forrige Den simple vej til et flot hjem, selvom du ikke har tiden

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet