Temauge med ægte skind og pels

Temauge med ægte skind og pels

Det er velkendt at børn og unge i Danmark har såkaldte ”temauger” i løbet af deres skolegang. Det er en fantastisk mulighed for fordybning i relevante tværfaglige emner. Ofte lægger det op til at sætte gang i kreativiteten og tænke innovativt. Hos lammeskindet.dk forhandler vi 100% naturlige materialer såsom uld og ægte lammeskindspels, som kan blive omdrejningspunktet for den næste temauge. Det kan du læse meget mere om i denne artikel!

En tid i krise

Vi står overfor en tid præget af flere udfordringer. Vi kæmper konstant for bæredygtige løsninger, som skal redde jorden fra forurening, men i øjeblikket er der også store problemer med at betale el- og varmeregningen. Derfor er det yderst relevant at fokusere på, hvordan vi hver især kan justere vores forbrug. Vi har brug for nye og bæredygtige idéer. Hos Lammeskindet.dk forhandler vi ægte skind og pels, som bl.a. er kendetegnet ved at holde godt på varmen. Disse naturlige materialer kan spille en stor rolle i den kommende tid, med kolde temperaturer og et reduceret forbrug af varme.

nature

Derfor foreslår vi, at emnet for den næste temauge tager udgangspunkt i den nuværende krise i Danmark. Læs mere her, om hvordan vi kan imødekomme nogle af de helt centrale udfordringer med naturlige materialer.

Hvordan kan man holde varmen med ægte pels?

I øjeblikket er priserne på både el og varme steget markant, og det er derfor en udfordring at holde varmen på kontorer og i klasselokalerne rundtomkring i Danmark. I den sammenhæng er det yderst relevant at undersøge, hvordan man på alternativ vis kan holde varmen igennem vinterhalvåret, og her kommer ægte pels ind i billedet. Ægte lammeskindspels er nemlig varmeregulerende – hvordan kan det være? Kan det påvises ved naturfaglige forsøg, at ægte lammeskind holder godt på varmen? Hvordan plejede man at holde varmen i vikingetiden, hvor ægte skind spillede en helt central rolle? Dette er blot en række spørgsmål, som er værd at undersøge, i forbindelse med, at I bringer ægte pels på skemaet i en tværfaglig sammenhæng.

Ægte lammeskindspels og uld som beklædningsgenstand

Ægte skind og pels er ikke kun en moderne og eksklusiv beklædningsgenstand, som vi bruger i dag. Faktisk er det blevet brugt helt tilbage til vikingetiden, hvor vikingerne beklædte sig i de pelsede materialer, som de fik fra dyrene, for at holde varmen. Derfor er det oplagt at undersøge, hvordan brugen af ægte pels og skind har gavnet mennesker - i et historisk perspektiv.

uld

Hvordan kan det egentlig være, at man begyndte at beklæde sig i naturlige materialer? Og hvorfor gør vi det stadig i dag? Hvordan kan bæredygtig mode skåne miljøet, og hvad gør i det hele taget brugen af ægte lammeskindspels miljøvenlig i forhold til kemisk producerede produkter? Det er en lang række spørgsmål, der er værd at undersøge. I den henseende kan der både laves forsøg i fysik/kemi, kigge på historiske kilder, og billeder kan analyseres for at belyse ovennævnte emner. Der er en masse spændende stof at tage fat i.

Lad børn og unge være fremtidens historiske kilde

I forbindelse med en temauge om ægte pels, har vi en sjov idé.
Hvad med at lade de unge mennesker blive en af fremtidens historiske kilder?
I dag bruger vi ægte lammeskind og pels i stor stil, til at indrette hjemmet med og til at beklæde os med. Lad børnene reflektere over, hvordan de får glæde af ægte pels og skind i dag.
Måske har de et ægte lammeskind eller uldtæppe derhjemme? Eller måske har de en strikket uldhue eller skindhandsker, som holder deres fingrer varme om vinteren?
Giv dem til opgave at skrive et brev til fremtiden, filme en video eller tage en række billeder af, hvordan de bruger ægte skind eller strikket uld i dag.
Vi er sikre på, at det vil sprede budskabet, om at vælge bæredygtige og naturlige materialer ligesom, at det vil give fornyet viden om, hvordan ægte pels og skind spiller en rolle i dag.

Tag fat i nutidens relevante emner i skolens temauge, ved at bringe ægte pels og skind på skemaet.

Forrige Bæredygtig Black Week med ægte lammeskind
Næste Gør indretningen farverig med ægte pelspuder

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet