Mit lammeskind lugter, hvad skal jeg gøre? Lammeskindet.dk

Mit lammeskind lugter, hvad skal jeg gøre?

De fleste lammeskind, man køber online eller i en butik vil ofte have en forholdsvis neutral lugt. Man kan dog også finde skind, der har en stærk lugt. Det kan være, at det lugter kunstigt, af dyr og eller, hvis skindet har lagt til opbevaring i en kælder i lang tid kan det lugte en anelse jordslået. 

Hvis dit skind lugter, er dit spørgsmål nok: hvad skal jeg gøre ved lugten? Hvad du skal gøre ved dit lammeskind, hvis det lugter, afhænger meget af selve lugten.

Sæbe - eller kunstig lugt

Hvis dit skind dufter kunstigt eller af sæbe har det sandsynligvis noget med garvningen at gøre. Der kan også forekomme en speciel lugt, hvis du har købt dit skind online, og det har var været i en pakke i flere dage. Denne lugt vil dog forsvinde efter kort tid.

Islandsk lammeskind garvning gør at skindet vil lugte let af sæbe

Det anbefales bare, at du ryster dit skind og giver det frisk luft. Et skind der er godt garvet, vil nemlig allerede efter et par dage miste lugten og begynde, at få samme lugt som resten af boligen har. Så hvis du har et skind, der har en kunstig lugt, er der ingen grund til bekymring efter kort tid vil lugten nemlig forsvinde.

lammeskind lugter

Mit skind lugter af stald/dyr

Når et skind har en stærk lugt af stald eller dyr, er det i de fleste tilfælde ikke nok bare at hænge skindet til udluftning. Ved udluftning vil at meget af lugten forsvinde, men hvis lugten er virkelig skarp, vil denne desværre forblive i skindet. Hvorfor der kan gå måneder, før lugten forsvinder, hvis den overhovedet gør det. 

Der er dog en hurtig løsning, hvis du ønsker at lugten skal forsvinde. Mange skind kan vaskes i vaskemaskinen, og ved en maskinvask vil lugten i skindet fjernes. Der er dog ikke alle skind, der kan vaskes i vaskemaskinen. Læs her hvordan du kan vaske dit ægte lammeskind.

Derfor er det vigtigt, at du kontakter firmaet, du har købt skindet af, så de kan fortælle dig, om dit skind kan vaskes. Derudover skal du være særligt opmærksom på, at skindet vil miste sin bløde struktur og skindside vil bliver hård efter maskinvask, hvorfor vi fraråder dette. 

I mange tilfælde kan du få dit skind garvet om, da det kan være at den første garvning ikke var tilstrækkelig nok og skindet deres for en stærk staldlugt. I disse tilfælde anbefaler vi, at du kontakter et garveri i nærheden, og hører om de kan hjælpe dig.

Mit skind lugter muggen og jordslået

Et skind der har lagt i en kælder eller på et lager i mange år, kan godt få en sur - eller muggen lugt. Her anbefaler vi, at du ryster skindet kraftigt og hænger det til udluftning i en længere periode.

Skind er et naturligt materiale, hvorfor det tager imod lugte fra omgivelserne. Lugten vil derfor ikke forsvinde lige med det samme. Alt efter hvor ekstrem lugten er, vil den forsvinde af sig selv hen over et stykke tid. Det er derfor vigtigt, at du lufter og ryster skindet i denne periode.

Hvis du ønsker en hurtig løsning, kan du i stedet finde ud af, om dit skind kan holde til en maskinvask og eventuelt vælge det i stedet.

Er det muligt at fjerne mit lammeskinds lugt?

Ligegyldigt hvilken form for lugt dit lammeskind har, fraråder vi til hver en tid, at du sprayer noget på skindet. Lugtneutrale sprays vil nemlig beskadige skindet, misfarve farvede skind samt ødelægge nogle skind med en bestemt garvning.

Når du vasker dit skind, er det vigtigt, at du bruger noget specielt vaskemiddel, der er beregnet til skind, som indeholder Lanolin. Lædersiden på dit skind kan ikke rigtig holde til en maskinvask. Vi anbefaler derfor, at du altid fjerner pletter med en våd klud, hvor lædersiden ikke bliver våd.

Læs mere her om hvordan du vasker dit lammeskind.

Med en fugtig klud eller mild lanolinsæbe kan du forsigtigt fjerne nogle af pletterne på dit skind i hånden. Det er vigtigt, at du fjerner sæberesterne med en klud og på samme tid sørger for at holde lædersiden tør. 

Ryst derefter skindet kraftigt og hæng det til tørre i et rum med god udluftning. Hvis du ikke kan vinde kampen mod dit skinds lugt, anbefaler vi, at du til en anden gang køber et lammeskind ved en butik eller shop, hvor du er sikker på, at du får den bedste kvalitet.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

Login på din konto

Glemt password

Har du ikke en kundeprofil?
Opret kundeprofil