nøgne pletter på lammeskind

Hvorfor har mit lammeskind nøgne pletter?

Det kan nogle gange forekomme, at man ser lammeskind, der har nøgne pletter. Det kan eksempelvis være på grund af dårlig kvalitet, men i andre tilfælde skyldes de nøgne pletter andre grunde. I dette blogindlæg kan du læse mere om dette, hvorfor de kommer/er der, og hvad man kan gøre ved det.

Hvad gør jeg, når mit lammeskind har bare pletter?

De fleste lammeskind er, som oftest tildækket med uld. Der er dog nogle lammeskind, som har steder på skindet, hvor der ingen hår er – men der er ingen grund til panik, for med pletterne følger, der altid en forklaring.  

Bare pletter på kanten af skindet

Når der på kanterne af dit skind er steder uden uld, er sandsynligheden for, at det er mening stor. Mange producenter bibeholder nemlig de bare pletter, da skindet af den grund for et mere naturligt udseende.

De skaldede pletter findes på begge kanter, og bidrager dermed til det smukke naturlige udseende, som skindet har. Det er vigtigt at understrege, at bare pletter i siderne ikke er tegn på lav kvalitet og/eller dårlig behandling.

Se vores store udvalg af ægte lammeskind lige her.

Hvis du ikke bryder dig om, at dit skind har nøgne pletter, kan du eventuelt vælge selv at klippe læderet væk, eller du kan kontakte den forhandler, hvor du har købt skindet, så de kan skære læderet af. Det er kun et spørgsmål om, hvorvidt du personligt ønsker pletter på dit skind eller ej. 

Bare pletter på midten af et nyt skind

Hvis du har en nøgen plet midt på dit nye lammeskind, er der en god grund til reklamation. Det kan være en naturlig plet, der kan opstå ved garvningen eller andre processer i forarbejdningen af et lammeskind, eller det kan være, at skindet er blevet beskadiget.

Lammeskind med nøgne pletter

hul i lammeskind

Her ses et korthåret lammeskind fra New Zealand med en nøgen plet.

 

Hvis du inden købet ikke har kunne se de nøgne pletter på skindet ved et billede, anbefaler vi, at du sender skindet tilbage.

Bare pletter der opstår med tiden

Normalvis er lammeskind meget standhaftige og holder til meget, men hvis dit skind er blevet håndteret forkert under forarbejdningen, kan der godt opstå nøgne pletter. Punkterne herunder viser nogle ting, som du bør undgå at gøre med dit lammeskind, hvis du vil ikke ønsker bare pletter.

 • Hvis dit skind bliver udsat for høj vægt (eksempelvis en sofa), og bliver trådt meget på.
 • Hvis du vasker dit skind i vaskemaskinen, uden det kan tåle en maskinvask.
 • Hvis lædersiden bliver udsat for meget fugtighed.

Det vil ikke være muligt, at du selv kan rive hårene af i så store mængder, at det vil skabe bare pletter. Derfor skal flere faktorer spille ind, hvis der opstår bare pletter på dit lammeskind.

Vi anbefaler, at du regelmæssigt ryster og børster dit lammeskind, det vil nemlig ikke skade dit lammeskind, i stedet vil det opfriske skindet, og give det en længere holdbarhed. Husk at du kun bør børste lammeskind med glatte hår.

Læs mere om hvordan du plejer dit lammeskind i vores guide her.

Hvis du opdager, at dit lammeskind begynder at tabe mange hår og får nøgne pletter, anbefaler vi, at du kontakter producenten og/eller butikken, hvor du har købt lammeskindet. Så burde de nemlig være i stand til at hjælpe dig videre.

Kontakt os endelig for yderligere information.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

  Login på din konto

  Glemt password

  Har du ikke en kundeprofil?
  Opret kundeprofil