🐑🍂VILDE EFTERÅRSTILBUD → SPAR OP TIL 50%🐑🍂

Lammeskind eller fåreskind - hvad er forskellen? Lammeskindet.dk

Lammeskind eller fåreskind - hvad er forskellen?

Er alle skind ens? Og hvorfor finder man så mange forskellige lamme - og fåreskind på internettet i så mange forskellige prisklasser? Herunder kan du læse mere og finde ud af, hvorfor forkskellige skind ligger i bestemte prisklasser.

Vi starter med at definere en forskel, som ofte er svær at forklare. 

Lammeskind eller fåreskind - hvad er forskellen?

Hyppigt ser man skind, som beskrives som enten lammeskind eller fåreskind. Men hvornår kan et dyr betegnes, som en lam og som et får? Generelt betegnes fuldvoksne får som får, hvorimod ikke-fuldvoksne får betegnes som lam.

Det er dog ikke altid tilfældet. I kødindustrien bliver kød fra et får, der er under ét år gammel, betegnet som lammekød. Selvom et dyr næsten er fuldt udvokset i dets første leveår, bliver kødet alligevel betegnet som lammekød.

Dette har også indflydelse på betegnelsen af skind, da skind er et biprodukt til kødproduktionen, bliver de ofte erklæret som lammeskind eller fåreskind. Derfor anvendes begge disse betegnelser på websider, som kan give meget forvirring.

Lammeskindskvalitet - eksempel med lammeskind fra New Zealand

Nu kommer vi til det egentlige hovedspørgsmål, som giver indblik i, hvad kvalitetsforskellen på forskellige lammeskind er.

Lammeskind fra New Zealand egner sig, som et godt eksempel. Disse skind er naturligvis også biprodukt til ernæringsindustrien. Det er sådan, at ikke alle disse lammeskind anvendes til dekoration. Faktisk er det kun 20-25% af alle lammeskind, der anvendes til dekoration.

Størstedelen af alle lammeskind bruges i industrien eller bliver videreforarbejdet til tøj.

 

Premium lammeskind fra New Zealand i lysegrå

Alle de lammeskind, der bruges til dekorationsskind såsom tæpper, puder eller lignende er videreforarbejdet og har forskellig kvalitet. Skind der har en ringe kvalitet bliver sorteret væk og anvendes på en anden måde, hvorimod skind af standard eller premium kvalitet bevares. Skind i standard og premium kvalitet er ikke nær så hyppige.

Lammeskind med standard kvalitet er ca. 10-15 gange hyppigere end Premium lammeskind. Eftersom Premium Lammeskind er mere sjældne, medfører det en naturlig prisstigning.

Standard kvalitet vs premium kvalitet

Ikke kun sjældenheden gør, at Premium skind er dyre end Standard kvalitet. Skind med premium kvalitet har også andre egenskaber, der har indflydelse på prisen.

Det første punkt er tætheden på skindet. Premium skind har flere hår pr. kvadratcentimeter, hvilket gør skindet mere tæt. Et tæt skind er vigtigt for et korthåret lammeskind.

Det korthåret lammeskind fra New Zealand har en særdeles tæt pels, hvilket er vigtigt, eftersom man ikke kan se læderet gennem hårene.  

 

Premium Lammeskind fra New Zealand med korthår i brun

Det anden punkt er skindets naturlige glans. Skind med en skøn glans ser betydeligt bedre ud end et skind, der virker mat. Derfor udvælges premium skind også ud fra dets naturlige glans.

Det tredje punkt kan forklares ved, at premium lammeskind for det meste består af et helt stykke. Dette gælder dog ikke for sædehynder. For at undgå spild består de af reststykker, som er tilpasset perfekt til hinanden og syet sammen.

Standard lammeskind er hyppigt lappet på bagsiden, og har små fejl der fjernes, idet krøller eller lignede skal sys sammen.

Hvad egner sig bedst til mig?

Selv om forskellene lyder temmelig graverende, betyder det ikke, at du skal vælge et bestemt lammeskind. Det kommer altid an på dine personlige behov. Derudover har man, som tidligere benævnt, delt standard lammeskindene op i yderligere grupper, hvorfor der er stor forskel på kvaliteter. 

Vi anbefaler, at du altid er opmærksom på kvaliteten, selvom det er billige standard lammeskind. Meget billige skind lyder hyppigt lokkende, dog kan skindet hurtigt miste hårene, og de er derfor efter kort tid ikke nær så lokkende at se på. Standard lammeskind fra Warm & Comfy er et godt eksempel på høj kvalitet til en lavere pris.

Warm & Comfy skind er ikke nær så tætte i pelsen som Premium Lammeskind fra Natures Collection, og lædersiden er lidt hårdere. Disse skind ser fantastiske ud i mange år og fælder ikke, derfor er de gode billige alternativer til premium skind.

 

Standard Lammeskind fra Warm & Comfy - et perfekt Alternativ

Når du søger den ultimative komfort, kan man ikke komme udenom et Premium skind. Et premium skind er godt nok en større investering, men du vil med sikkerhed få et skind, du kan få glæde af i mange år. 

 Her kan du læse om, hvordan vi prissætter lammeskind. 

Er kunstig lammeskind bedre end ægte?

Udvalget er stort, når man leder efter lammeskind - især på internettet. Det er ikke altid let at se om skindet er ægte eller ej, når man er i færd med at finde et lammeskind på nettet. Og skal man vælge det billigste skind, eller er der fordele ved at vælge et dyrere skind? 

Hvordan genkender man ægte lammeskind?

Ved ægte lammeskind er der et par typiske kendetegn, der adskiller dem fra kunstige skind. I de følgende tre afsnit giver vi dig tips til, hvordan man skelner mellem ægte - og kunstige skind. Hvis du er usikker eller stadig har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Et ægte lammeskind føles anderledes

Når du holder et ægte - og kunstigt lammeskind i hver hånd, er det tydeligt at mærke forskellen. Hårene på et ægte lammeskind er betydeligt kraftigere og på samme tid blødere. Denne kombination af hårdførhed og på samme tid utrolig blødhed, kan man ikke finde hos et kunstigt lammeskind.

Du kan derfor hurtigt mærke forskellen. Et ægte lammeskind er desuden tungere end et kunstigt skind. Hvilket skyldes, at bagsiden er af ægte læder, hvor bagsiden på et kunstskind, som resten af skindet, er af syntetiske fibre. 

Se lammeskind

Et ægte lammeskind ser anderledes ud

Når du finder et smukt skind online, har du ikke muligheden for at mærke skindet førend du køber det. Her giver vi dig i stedet andre tips til, hvordan du kan identificere, om det er ægte lammeskind.

Lammeskind af høj kvalitet har en meget tæt pels, hvor mange kunstige skind ikke kan efterligne denne hårtæthed. Det kan for det meste godt ses direkte på billedet. Yderligere bør det også være synligt i produktbeskrivelsen, om man handler med et ægte skind eller ej.

Prisen gør forskellen

Et sidste råd er at kigge på prisen. Kunstige skind fremstilles, som tidligere nævnt af plastik, hvilket alt andet lige betyder at produktionen er nem og billig. Dette vil afspejle sig i prisen på et kunstigt skind.

Ved et skind, der har en meget lav pris, skal du være en smule skeptisk, da det enten betyder, at det er et kunstskind eller et ægte skind i lav kvalitet. Hvis skindet er af ringe kvalitet, kan dette være resultat af en dårligere dyrevelfærd, hvilket tydeligt kan ses og mærkes på skindet.  

Selvom kunstskind er meget billigere, skal du inden et køb af et kunstigt skind overveje det en ekstra gang.

Den billige fremstillingsmetode og brugen af fossile brændstoffer, eksempelvis olie og naturgas, som benyttes til fremstillingen gør, at kunstskindet ikke er godt for klima og miljø.

Samtidig kan dette ikke nedbrydes i naturen, hvorfor materialet er svært at bortskaffe uden at det efterlader spor. Ægte lammeskind er et biprodukt til kødproduktionen, hvor skindet så videreforarbejdes i stedet for at det deponeres. 

Hos Lammeskindet vil vi altid råde dig til at sætte kvaliteten i første række. Det er nemlig således at god dyrevelfærd afspejles i god kvalitet. Hvorfor du med god samvittighed kan købe lammeskindet. Premium lammeskind betyder blandt andet at fårene har gået frit i naturen og derved er opdrættet økologisk. 

 

Skulle du være usikker eller i tvivl om noget, bør du kontakte forhandleren og få længerevarende rådgivning. Jo mere informationen du kan få før dit køb, desto mere sikker er du på at finde lige præcist det lammeskind, du søger.

 

Er lammeskind etisk korrekt?

Lammeskind er et animalskprodukt. Men hvordan hænger dyrevelfærd/rettigheder sammen med slag af eksempelvis dekorationsskind? Kan man uden dårlig samvittighed have et lammeskind derhjemme? 

Protest mod Skind - berettiget eller overdreven?

Lammeskind og andre skind, eksempelvis koskind, gedeskind eller også rensdyrskind, bliver dels diskuteret med forskellige meninger. I sidste ende er et skind et dyreprodukt, der delvist ses forskelligt på.

Det er dog vigtigt at huske, at hvert skind et biprodukt til kødproduktionen og dennes industri.

Hvad er et biprodukt?

Et biprodukt er et produkt, der opstår under produktion af et andet produkt. Et typisk eksempel på dette er halm i høsten, som er biprodukt til korn. Ved dyrkning af afgrøder er det egentlige mål ved høsten kornet, men der kommer dog altid halm, som også bliver hyppigt anvendt.

 

Ved hyppigt brug af halmen sørges der for, at det ikke smides væk, men derimod anvendes til andet brug. På denne måde undgår man affald, som skåner omverdenen og samtidig en effektiviseret produktion.

Skind som biprodukt

Generelt gælder det for alle skind, lige meget om det er lammeskind, gedeskind, koskind eller rensdyrskind: Det er et naturligt biprodukt til kødproduktionen. Intet dyr bliver opdrættet med henblik på skindet. Et dyreskind er altid til overs ved kødproduktion. 

Dermed bliver skindet ikke smidt væk, hvor det vil være spild, men i stedet bliver det fortsat brugt. Tanken ved det er at bruge alt fra dyret, når det allerede er blevet slagtet.

På den ene side, bør man gøre det i respekt for dyret.

På den anden side er det også et spørgsmål om at beskytte omverdenen bedst muligt ved at reducere mængden af affald.

Vidste du, at lammeskindet.dk er Tryghedsmærket?

Skind som veganer og/eller vegetar - kan man acceptere det?

Når man lever som veganer, og ikke benytter animalskeprodukter mv. gælder det naturligvis også skind. Skind er dog et biprodukt til kødproduktionen på samme måde, som læder er, og det skal derfor også betragtes lige så.

De som lever vegansk giver afkald på ethvert produktet, hvilket naturligvis også gælder læder eller skind. Som vegetar er det et andet aspekt. Hvis man har læder, som man benytter, er det intet problem også at have et skind, eftersom produktionen er den samme.

 

Man skal huske at tænke over, at ikke kun mennesker konsumerer kød, og får/køer ikke kun opdrættes til produktion af kød til mennesker.

Skind som hundeejer - hvordan kan det forenes?

Enhver hundeelsker er naturligvis en dyreelsker. Derfor virker det for nogle helt umuligt at skulle anskaffe sig et skind, når man har en hund, kat eller et andet husdyr.

Dog skal man huske på følgende ting: Hunde er oprindeligt kødæder. En fuldkommen vegetarisk ernæring for hunde er derfor umulig, fordi de altid har spist kød.

Cavalier king charles 

Og ved lammekød eller oksekød, lige meget for hvem det bliver produceret, bliver skindet (eksempelvis læder) til overs. Derfor er skind også et logisk biprodukt, der så bliver videreanvendt meningsfyldt i stedet for at blive smidt væk.

Derfor er skind, især til hunde - eller katteejere, egentlig ikke noget problem, så længe de er biprodukt til kødproduktionen.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan forkæle din hund med ægte pels

Hvad er alternativet til ægte skind? 

Hvis du en af dem, der ønsker et hyggeligt skind hjem til stuen, men helst vil undgå et ægte skind, kan du i stedet købe et billigere kunstigt skind. Disse fås i mange farver og former og for det meste til en betydelig lavere pris end ægte skind. 

Men er kunstige skind et bedre alternativ til et ægte skind?

Imiteret skind, plastik pels og/eller kunstige skind – fælles for disse er, at de er fremstillet af syntetiske fibre, som polyester. Dette gør det svært nedbrydeligt, da de ikke kan nedbrydes biologisk, som ægte skind og pels kan.

 Når du efter noget tid bemærker, at dit kunstige skind er gået i stykker, og du ikke længere ønsker at beholde det og vil smide det væk, kan det ikke nedbrydes biologisk. Det betyder, at ikke kun fremstillingen har konsekvenser for omverdenen, det har bortskaffelsen af skindet også.

I sidste ende er det naturligvis en personlig beslutning, om indflydelsen på omverdenen og klima er vigtigt for en, når man vælger et produkt. Hvis du synes, at en lavere pris er det vigtigste for dig, eller at du ønsker et lammeskind med den perfekte hvide farve, som et stykke papir, så er et kunstigt skind måske den rigtige løsning for dig.

Hvorfor sælger vi skind - og er disse etisk korrekt?

Som sælgere af skind får vi ofte kommentarer, der påtaler, hvor forkert det er at vi sælger skind og pels. Dette er selvfølgelig forventeligt, da hver mand/kvinder har sin mening. Dette forstår vi naturligvis godt, og vi er glade for, at mennesker er kritiske og opmærksomme. Når det kommer til dyrevelfærd, klima og forbrug.

Som en lille lokal online shop har vi gjort det til vores mission, at vi kun sælger produkter, som skåner miljøet qua dets bæredygtige aspekter. Derudover er dyrevelfærd en kerneværdi for os, da vi mener at god dyrevelfærd afspejles i kvaliteten af pelsen/skindet.

Af den grund er alle vores produkter grundigt kontrolleret og lever op til EU's dyrevelfærdscertificeringer og programmer. Ligeledes er skindene biprodukter og stammer fra dyr, der har tilbragt deres liv økologisk i det fri og passet af erfarende hyrder.

At vi sommetider bliver angrebet, forstår vi naturligvis godt. Ikke alle er informeret præcist om produktionen af skind, og man kan hurtigt drage konklusioner, når man ikke ved, at dekorationsskind produceres, som et biprodukt til kødproduktionen.

Og selvfølgelig er alle ikke informeret om vores arbejdsmåde og ved derfor ikke, at vi kun sælger skind af højeste kvalitet. Høj kvalitets skind stammer altid kun fra lykkelige dyr, eftersom det altid gælder, at kun et lykkeligt dyr også har en perfekt pels. Ikke alle har en interesse eller tiden til at forklare et tema som dette så præcist.

Her kan du læse mere om, hvorvidt ægte pels er etisk korrekt.

Vi sætter stor pris på, at du tog dig tid til at læse hele dette blogindlæg. Mange tak for at du informerer dig selv godt, inden du foretager et køb og overvejer alle informationer. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du eventuelt svare på dette blogindlæg. Ellers er du velkommen til at tage kontakt til os på vores mail: info@lammeskindet.dk

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Login på din konto

Glemt password

Har du ikke en kundeprofil?
Opret kundeprofil