Er lammeskind brandfarlige? Lammeskindet.dk

Er lammeskind brandfarlige?

Undrer du dig over, om dit lammeskind mon er brandfarligt? Vi har fundet svaret til dig og det er faktisk et ret godt svar!

 

Et lammeskind er et naturligt materiale i al sin pragt. En rigtig god kvalitet ved lammeskindet er, at det ikke er brandfarligt. Men hvordan kan det egentlig være?

Jo, nu skal du høre: Den mest essentielle kvalitet ved et lammeskind er dets unikke struktur af fibre, der gør det umuligt at brænde. Lad os forklare via et eksempel:

 

Hvis du tager en lighter, tænder en flamme og holder den tæt på lammeskindet, vil lammeskindet begynde at krølle og krympe sig sammen, men det vil ikke brænde.

 

Denne ualmindeligt fantastiske superkraft blev opdaget for mange år siden og har resulteret i et stort forbrug af fx ægte læder til sæder i fly, på skibe, tog og busser fordi de er nødt til at imødekomme det høje krav om maksimal sikkerhed og heriblandt brandsikkerhed.

Ægte læder er en del dyrere end falsk læder, men det falske læder vil antænde med det samme, det rører ved en flamme.

 

Hvis vi skal sætte nogle tal på, er et garvet og behandlet lammeskind modstandsdygtigt over for en kortvarig flamme med temperaturer helt op til 200°C.

Dette betyder, at et lammeskind sagtens kan udsættes for 130-170°C varme i flere minutter, uden det skader skindet eller antænder.

 

Men hvad sker der helt nøjagtigt, når man sætter en flamme til et lammeskind?

 

Når en flamme møder pelsen eller skindsiden, vil det naturlige materiale antænde efter 5 sekunder. Falsk læder eller falsk pels vil antænde med det samme, brænde langsomt indtil det bliver til aske.

Et naturligt lammeskind eller læder for den sags skyld vil langsomt begynde at gløde og blive ved med at gløde i lang tid hvorefter varmen vil få skindet til at trække sig sammen og krympe.

 

En anden fantastisk egenskab hos lammeskindet er, at selve materialet er meget mere miljøvenligt end andre tekstiler, der er lavet af plastik. Udledningen af CO2 er nemlig halvanden gange mindre. Vidste du, at lammeskindet.dk er Tryghedsmærket?

 

Med ovenstående in mente skal du være opmærksom på ikke at efterlade dit lammeskind i en varm bil om sommeren. Lammeskindet kan nemlig blive så varmt, at det begynder at krympe. Hvis det er en af de helt varme sommerdage, kan en bil nemlig blive usandsynlig varm.

Et vegetarisk garvet lammeskind vil begynde at krympe ved 70°C. Et lammeskind der er garvet med krom-3, vil begynde at krympe ved 85-110°C.

 

Vi håber at du blev klogere på lammeskind og brandfare. Vi sælger kun de aller bedste ægte lammeskind og alle de fantastiske egenskaber følger selvfølgelig med!

 

 

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

Login på din konto

Glemt password

Har du ikke en kundeprofil?
Opret kundeprofil