Alt du skal vide om merinould og skind Lammeskindet.dk

Alt du skal vide om merinould og skind

Merino skind og uld finder man i adskillige butikker og online-shops. Men hvad er merinould overhovedet? Det kan du i dette blogindlæg læse meget mere om, samt hvor det stammer fra, og hvorfor merinoulden er så populær.

Hvor stammer Merino fra?

Merino er en fårerace med fin uld, som oprindeligt stammer fra Nordafrika. Navnet Merino stammer sandsynligvis fra meriniderne, som herskede i Nordafrika mellem 1200 – 1465 tallet. Deres rige omfattede nutidens Marokko, områder i nærheden samt dele af Algeriet og Tunesien.

Meriniderne bragte deres hær ind i Sydspanien og af den grund, kom Merinofåret til Europa. I Spanien blev Merinouldet en rigtig stor del af al forretning, og Spanien blev en stor leverandør af det bløde skind.

Spanien havde monopolstilling på merinoulden, og i deres forsøg på at bevare Merinouldet, blev eksport til udlandet strengt forbudt. Konsekvenserne for at eksportere Merinofårene til udlandet var dødstraf.

Helt indtil det tidlige 18. århundrede, kunne Spanien bevare deres monopolstilling på handel af den særligt bløde merinould.

hvad er merino lammeskind og uld?

Producenter af Merino

Merinofårene kom til Danmark i slutningen af det 18. Århundrede. Gennem racekrydsning kom, der flere forskellige varianter af Merinofåret. På grund af kolonisering kom Merinofåret til Australien og New Zealand, hvilket har gjort, at disse lande i dag er blevet de største producenter af Merinould og Merinoskind.

Hvad er Merino lammeskind?

Merinoskindet i vores sortiment er, som alt andet, ikke kun opdrættet til produktion af uld. Skindet er et biprodukt til fårets egentlige formål, som er kød. Skindet er dernæst blevet tørret, garvet og forarbejdet, så du kan få et fantastisk blødt skind.

Merino lammeskind er ikke kun lavet som dekorationsskind, men produceres også som pudersædehynder og store tæpper. Merinoskindene i vores sortiment stammer fra New Zealand grundet deres gode vilkår for fårene og skindets høje kvalitet. 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

Login på din konto

Glemt password

Har du ikke en kundeprofil?
Opret kundeprofil