website
Plejetips til krøllede lammeskind Lammeskindet.dk

Plejetips til krøllede lammeskind

Krøllede lammeskind er noget ganske særligt. Derfor skal du passe på dit krøllede lammeskind, så du kan nyde den smukke struktur i lang tid. Læs her hvordan du gør.

Krøllede lammeskind kan fås fra Tibet, Østrig eller Gotland. Ligegyldigt om det er et skind med korte krøller eller lange fine proptrækkerkrøller, skal et sådan skind plejes, for at det i mange år kan se ud som første dag, du fik det.

I dette blogindlæg får du 5 enkelte tips til at pleje dit krøllede lammeskind.

Regelmæssig rystning

Hvert lammeskind, dette gælder for skind med og uden krøller, skal rystes regelmæssigt. Når du ryster dit skind, fjernes støv og snavs, og skindet får igen sit typisk bløde udseende.

Vi anbefaler dig at ryste dit skind minimum én gang hver uge.

Støvsug skindet ved laveste niveau

For at fjerne støv og snavs fra skindet, kan du også vælge at støvsuge skindet. Her anbefaler vi dig at støvsuge ved laveste niveau, så at krøllerne på skindet ikke forsvinder.

Da man let kan fjerne støv og snavs ved at ryste skindet, er det ikke nødvendigt at støvsuge skindet så hyppigt.

Normalt er én gang i måneden nok.

 

Hvordan fjerner jeg pletter fra mit lammeskind?

Ved pletter benytter du først og fremmest en fugtig klud, hvor du dupper eller gnider forsigtigt på pletten. Du bør fjerne pletten med det samme, så den ikke tørrer ind.

I tilfælde af at pletten ikke kan fjernes alene med vand, kan du anvende mildt uldvaskemiddel. Sørg så vidt muligt for at skindet ikke bliver gennemblødt, og at lædersiden forbliver tør.

Undgå maskinvask

Mange skind kan, ifølge plejeanvisningen, godt vaskes i vaskemaskinen. Dette anbefaler vi dog kun, som den allersidste udvej. Ved en vask i vaskemaskinen bliver salte, der hyppigt anvendes til garvningen, udvasket, hvilket gør, at læderet bliver hårdt.

Sker dette, er der desværre ikke noget, man kan gøre ved det. Dette er også grunden til, at læderet altid skal holdes så tørt som muligt.

Sørg for altid at spørge din forhandler, om du kan vaske dit skind, hvis du er usikker.

Her kan du få flere tips til, hvordan du vasker et lammeskind.

Kan jeg genskabe krøllerne i mit lammeskind?

Med tiden kan krøllerne på dit skind godt aftage, og hårene vil blive mere glatte. Man kan dog gendanne krøllerne, hvis man fugter hænderne og griber fat forskellige steder på skindet med en knyttet næve.

Ved at klemme om håret med en fugtig knytnæve gives der fugt til skindets hår, uden at læderet bliver vådt.

Til sidst skal du ryste dit skind godt og hænge det til tørre i et rum med god udluftning. Undgå direkte varme såsom hårtørrer eller radiator - lad i stedet skindet tørre naturligt.

Efter at skindet er tørt, vil du igen kunne se dets fine krøller.

 

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

  Login på din konto

  Glemt password

  Har du ikke en kundeprofil?
  Opret kundeprofil