Test af tørrebolde af uld Lammeskindet.dk

Test af tørrebolde af uld

Ville du også ønske, at det var nemmere og mindre tidskrævende at tørre dit vasketøj? Der er delte meninger om, hvordan man bedst tørrer sit tøj, sengetøj, dyner og andre tekstiler. Men er der en rigtig måde at gøre det på? Hos Lammeskindet.dk kan du købe et sæt med 6 tørrebolde af uld, som både forkorter tørretiden og mængden af spildevand, når du tørrer vasketøjet i tørretumbleren. Vidste du, at Lammeskindet.dk er Tryghedsmærket? Det kan du læse mere om her.

Lyder det for godt til at være sandt? Det kan vi godt forstå. Derfor har jeg lavet en test af tørreboldene i mit eget hjem, for at se, hvor gode de egentlig er.

 

tørrebolde 

Første test - lagener, håndklæder mm.

Den første test jeg laver, er en test af, hvor hurtigt tørreboldene af uld kan tørre en omgang vasketøj bestående af lagener, sengelinned og lignende. Vasketøjet har fået en 60 graders vask på bomuldsprogrammet. Min vaskemaskine og min tørretumbler er af mærket BOSCH og nyere modeller (ca. 2020). Nedenfor kan du se præcis hvad der er blevet vasket og skal tørres efterfølgende. Mængden og indholdet af vasketøj er præcis det samme i testen med og uden tørrebolde.

Vasketøj: 1 dobbeltlagen, 1 babylagen, 1 håndklæde, 1 badehåndklæde, 1 viskestykke, 1 karklud og 1 babydynebetræk.

Tørreprogram: Bomuld: ekstra skabstørt

Tørrebolde: 3 hvide

test

 

Som du kan se af resultatet, så giver uldtørreboldene både kortere tørretid og mindre spildevand. Derudover kan jeg tydeligt se en forskel på de hvide lagener. Det lagen, der er tørret med uldtørrebolde, har meget få, utydelige krøller mens det lagen, der er tørret uden, har både krøller og folder.

LAGEN

 

Men hvordan kan det være, at uldbolde kan gøre lagenerne mindre krøllede? Svaret skal findes i den ægte uld, som har et naturligt indhold af uldfedtet lanolin, som blidt smører fibrene under tørringen og derfor bliver mine lagener og mit sengelinned mindre krøllede.

Hvad angår sengetøjet og håndklæderne, så kan jeg ikke se en direkte forskel på håndklæderne. Håndklæder har et ’fluffy’ look, når de har været i en tørretumbler og derfor vil de under alle omstændigheder ikke se krøllede ud, men ’fluffy’ og lækre. Sengelinnedet, derimod, beviser også tydeligt forskellen på tørring med og uden uldtørrebolde. Jeg har taget billeder af det, men det er ikke nemt at få øje på forskellen, da dynebetrækket er med masser af farver og spil.  

En rigtig øjenåbner for mig er, at mængden af spildevand er betydeligt mindre, når du bruger tørreboldene af uld. Jeg tog spildevandsbeholderen ud af tørretumbleren efter den var færdig med at tørre, og hældte vandet i et decilitermål. Forskellen på de to tørreprocesser var nu meget tydelig! Her ses den lille mængde vand, der er tilovers fra tørringen med uld tørrebolde!

decilitermål 

Konklusion 

Resultatet af denne første test taler for sig selv. Når jeg tørrer mit vasketøj med tørrebolde af uld, så går det både meget hurtigere og det skaber mindre spildevand. Derudover bliver mine lagener ikke krøllet og det er vel lidt af en bonus oveni i det andet.

 

Anden test - Dundyner

Min anden test er noget mere tidskrævende, da jeg i denne test skal forsøge at se, hvad det betyder for tørretid og spildevand at tørre mine dundyner med tørrebolde af uld. Dynerne er blevet vasket på dunprogrammet på min vaskemaskine og nedenfor kan du se præcis hvad jeg vaskede og derefter tørrede. Indholdet i de to tests i denne anden test er identiske. Jeg har brugt alle 6 tørrebolde, da dynerne fylder meget i tromlen og jeg vil være sikker på, at alle dunene bliver banket godt rundt, mens dynerne tørrer. 

Vasketøj: 1 babydyne, 1 juniordyne og 1 voksendyne

Tørreprogram: Dunprogram

Tørrebolde: 6 stk.

 

test

 

Det er ikke så tit, man vasker sine dundyner, så jeg havde lykkeligt glemt hvor lang tid det egentligt tager. Ikke nok med at man skal vaske dem i vaskemaskinen i en lille time, efterfølgende skal de tørres i tørretumbleren i omkring 4 timer! Det er en meget langsommelig proces, men det er også meget vigtigt, at dundynerne er helt og aldeles tørre, inden man tager dem ud og putter dynebetrækket på dem igen.

Det er nemlig sådan, at hvis din dundyne ikke er tør nok og nogle af dunene stadig er fugtige og klumper sammen, så kan de finde på at mugne inde i dynen og så vil du stå med en muggen dyne, der lugter og ikke er til at bruge mere. Det er derfor også ekstremt vigtigt, at du bruger tørrebolde i tørretumbleren, så dunene bliver banket løst, så de ikke klasker sammen.

Derfor har jeg anvendt tennisbolde til testen uden tørrebolde af uld.

 

Konklusion 

Jeg kan konkludere, at uldtørreboldene gør det samme som tennisbolde, men hurtigere og med mindre spildevand. Dette er noget, som jeg hæfter mig særligt ved, da det betyder, at jeg ikke længere skal regne med, at det vil tage 4 timer at tørre mine dyner. Fra nu af tager det betydeligt kortere tid. 

Du finder vores tørrebolde af uld her.

uldtørrebolde
Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

oko-tex

© 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

  • Mastercard
  • Visa
  • GLS
  • mobilepay
  • anyday

  Login på din konto

  Glemt password

  Har du ikke en kundeprofil?
  Opret kundeprofil