Fjern pletter fra lammeskind

Den ultimative guide til at fjerne pletter fra dit lammeskind

Vi har samlet en række rengøringsmetoder, du kan anvende, når du skal fjerne en plet fra dit skind. Før du går i gang med en af metoderne, skal du sikre dig, at du har "fjernet pletten” – Ved at duppe eller fjerne eventuelle overskydende væsker og afskrabe, så vidt det har sat sig fast i pelsen, gerne med en børste.

I tilfælde af en meget stor plet, lægges et håndklæde på skindet (pelssiden), hvorefter du stiller dig på det, indtil håndklædet har suget så meget som muligt. 

hvordan fjerner man pletter fra lammeskind

Find ud af hvilken plet der er på dit lammeskind

Først og fremmest skal du sørge for at tørre pletten af hurtigst muligt med papir, viskestykke eller andet. Derefter skal du finde ud af, hvilken plet der er på dit lammeskind. I tabellen nedenfor skal du blot kigge i venstre side og lokalisere det du har fået på dit lammeskind. Dernæst kan du se, hvor mange steps du skal igennem, og hvad du skal gøre i de forskellige steps.

Eksempel: (det er illustreret med rød tekst i tabellen) 
Du har spildt kaffe på dit lammeskind, så viser den 2 steps:

Step 1: nr. 1 = Tør skindet af med lunkent vand på en klud.
Step 2: nr. 6 = Bland 1/3 kop hvid eddike med 2/3 kop vand og påfør nænsomt med en klud - Tør derefter af med almindelig fugtig klud.

Du er nu færdig og har fjernet kaffepletten og undgået af skindet efterfølgende lugter af kaffe.

   Pletfjerner tabel - Fjern pletten fra dit lammeskind

    Hvad har du fået på skindet?        Step 1     Step 2     Step 3  
    Øl & Spiritus 1 2 -
    Blegemiddel / Klor 1 9 -
    Blod 1 2 -
    Smør 4 2 -
    Stearin 7 4 -
    Tyggegummi 5 4 -
    Chokolade 4 1 -
    Kaffe 1 6 -
    Sodavand 1 2 -
    Madolie 4 2 -
    Fløde 1 4 -
    Æg (råt) 1 9 -
    Maling (Akryl) 1 2 -
    Maling (Oliebaseret) 4 - -
    Mudder (tør) 8 4 -
    Salatdressing 1 4 -
    Vin 1 6 -
    Opkast 1 3 -
    Urin (frisk) 1 2 3
    Urin (gammelt) 9 - -

    

   Nu er du klar til at følge nedenstående tabel for rensning af lammeskind.

   1.  Lunkent vand – Ganske lidt duppes på med en klud og tørres derefter af med en tør klud/håndklæde.
   2.  En teskefuld uld vaskemiddel med en teskefuld hvid eddike i en liter varmt vand piskes op og skummet æltes nænsomt ned i pelsen.
   3.  Klart husholdningsdesinfektionsmiddel 
   4.  Pletfjerner til tørre pletter påføres jf. guiden på midlet.
   5.  Nedkøl med isterninger i en plasticpose. Pluk eller skrab faste pletter af.
   6.  Bland 1/3 kop hvid eddike med 2/3 kop vand og påfør nænsomt med en klud - Tør derefter af med almindelig fugtig klud.
   7. Anbring absorberende papir over voks eller køkkenrulle og anvend et varmt strygejern på papir. Voks vil smelte og blive absorberet af papir.
   8. Støvsug
   9. Søg hjælp fra professionel rens

   Er du stadig i tvivl?

   Er du det mindste i tvivl, er du altid velkommen til at ringe eller sende en e-mail til info@lammeskindet.dk, så skal vi nok hjælpe dig i den rigtige retning.


   Våde pletter
   Første skridt er at "fjerne pletten", så den ikke spredes yderligere. Brug et rent og tørt håndklæde eller køkkenrulle til at suge den overskydende væske, før du bruger den våde pletfjerner. Hvis pletten dækker et meget stort område, vil vi anbefale at lægge et håndklæde ned på skindet og stå på det hurtigt, for at suge det overskydende. Det er meget vigtigt at du fjerner så meget af væsken, du kan. Det vil sikre, at du skal bruge mindre pletfjerner, hvilket i sidste ende vil give dig det bedste resultat.

   Det er fristende, når du går i panik, at kaste vand eller andre væsker direkte på en plet, men det vil kun sprede pletten yderligere samtidig kan det skade bagsiden af lammeskindet.

   Rødvinspletter
   Når skaden sker, er metoden til at fjerne det hurtigt. Hvor godt resultatet bliver er dog meget afhængig af typen af rødvin, da disse kan variere meget. Det vigtigste er nok engang at suge så meget overskydende vin, som du kan, før du anvender en pletfjerner. Derefter kan du fortsætte med at suge den overskydende væske i området, indtil det ikke længere afgiver farve på kluden/håndklædet. Pletten vil oftest blive mere synlig, når skindet tørre.

   Heldigvis er rødvin den ene plet, hvor en våd pletfjerner kan anvendes til en vis grad, selv efter pletten er tørret af. Hvis du stadig bemærker misfarvning efter pletten er tørret, kan du gøre det hele engang til og på den måde trække mere af pletten ud af lammeskindet.

   oko-tex

   © 2024 Lammeskindet.dk, alle rettigheder forbeholdes Lammeskindet.dk

    • Mastercard
    • Visa
    • GLS
    • mobilepay
    • anyday

    Login på din konto

    Glemt password

    Har du ikke en kundeprofil?
    Opret kundeprofil