Produkter du har set

Hvorfor købe hos Lammeskindet.dk?

Hænger pris, kvalitet og dyrevelfærd sammen - JA.


Man kunne fristes til at tro, at et lammeskind blot er et lammeskind. Det kunne dog ikke være længere fra sandheden.

Hos lammeskindet ved vi, at kvalitet og dyrevelfærd hænger sammen - Og indtil nu har det vist sig at hænge sammen! 

Bæredygtighed

For os på Lammeskindet.dk er det en enorm vigtig faktor, at vi kan se os selv i øjenene efter mange år i branchen, og vide at vi har været med til at forbedre og ikke forværre verdenssituationen. Derfor er bæredygtighed en af nøgleorderne for os, vores mission og vision.

Bæredygtighed for os betyder, at ikke bare skindet i sig selv er et bæredygtigt produkt, men at hele processen, fra farm til lammeskind i en stol, er bæredygtigt. Det betyder:

 • korrekt og god opvækst af fåret,
 • minimering af forsendelse og hermed også gasser (det gør vi ved at købe større ind, og undgå spildplads, i tæt samarbejde med vores leverandører.
 • Kun brug af ikke-giftige kemikalier (ja, det kan findes i nogle ikke kontrolleret lammeskind)
 • 100% udnyttelse af fåret
 • Lave holdbare produkter, så man ikke skal "Købe og smide ud"
 • At skindet er et bi-produkt til kødindustrien og det derfor ikke slagtes for skindet.

Certificeringer

Vi går utroligt meget op i certificeringer af den ene årsag, at så står der en fælles organisation bag certificeringen, og hermed også et kvalitetsstemplet. Derudover sikrer de at love og bestemmelser bliver opretholdt. Alle vores skind er blandt andet woolmark certificeret, som sikrer dig som kunde, og for os, at kvaliteten er i top, samtidig med at det kræver fra leverandørens side, at der opretholdes en række meget strenge krav.

Alt afhængig af hvor skindet kommer fra, og om det er et skind eller en pude, så har de hver især en række certificeringer vi kræver. Hvis ikke de opretholdes, eller de mister en certificering, så stoppes samarbejdet.

Bi-produkter til kødindustrien

For os er det enorm vigtigt, at vi ved at hvorfor vores skind kommer, hvordan dyret igennem dets levetid er blevet behandlet, og sidst men ikke mindst, at vores produkter er bi-produkter. Hovedsageligt vil det være til kødindustrien, dog er der flere grene, således at der faktisk også er bi-produkter af lammeskind. Altså skal alt bruges, for at livet ikke går til spilde.

Er Lammeskindet.dk's skind dyrere end andre?

Ja, og nej. Faktisk er de kun en smule dyrere, af de årsager der er nævnt ovenfor og nedenunder. Grunden til at vi kun siger en smule, er faktisk fordi at ofte når man kan købe et billigt lammeskind i store supermarkedskæder eller andre sites, så er det oftes fordi at de blot sælger dig et mindre skind. Et skind som sjældent passer i en almindelig lav stol, og vil falde ned og klaske sammen, så den ligger i bunden af stolen. Samtidig 

Vi gør en dyd ud af at have mange forskellige størrelser, så du kan finde præcis det skind der passer perfekt til din stol, dit gulv, på sofaen eller hvor du gerne vil have det. Og ja, pris og kvalitet hænger i høj grad sammen, når man snakker naturprodukter såsom lammeskind.

Vores holdning og brodne kar i branchen

I alle brancher, verden over, vil der altid være brodne kar.. Folk der behandler deres kæledyr, avlsdyr og sågar mennesker, ubehageligt og direkte dårligt. Hos Lammeskindet.dk har vi en NUL-TOLERANCE overfor sådanne brodne kar. Opdager vi en misligholdelse af vores politik, så stoppes samarbejdet med leverandøren pr. omgående.

Vi tillader simpelthen ikke at hverken dyrerne og menneskerne der indgår i processen for at fremstille smukke skind og lammeskind, må lide under nogle omstændigheder.

Derfor stiller vi en række krav til vores leverandører, således vi kan sikre ordentlige forhold. Det krav forstærkes af, at vi samtidig aftager rigtig mange skind, så når vi altid har rigtig mange skind på lager, er det både for at kunne yde den bedste service til dig som kunde, men i lige så høj grad, for at have muligheden til at stille krav overfor vores leverandører.

Vores krav:

 • Vi skal altid have lov til at komme på besøg, både anmeldt og uanmeldt.
 • Dyrerne skal være bi-produkter til kød industrien, altså må de kun slagtes for kødets skyld, og ikke skindet.
 • Garvingsprocessen skal være efter de højeste standarter
 • Der må ikke arbejdes uforsvarligt med eventuelle kemiske materialer under bearbejdningsprocessen
 • Ingen mindre årige må indgå i nogle dele af processen.

Pris & Kvalitet af lammeskind

I nogle tilfælde kan man diskutere om pris og kvalitet hænger sammen, nogle gange betaler man mere for designet end kvaliteten.

Det er dog ikke tilfældet med et lammeskind. Da det er et naturprodukt, vil du med det samme kunne se og mærke forskellen i kvaliteten, samt holdbarheden på skindet har påvirkes i høj grad af kvaliteten.

Vi går utroligt meget op i kvaliteten, da den samtidig er vores sikkerhed for dyrevelfærden. I forhold til de opsatte krav, vores ønske om kvalitet, så er det selvsagt at vi også må give mere for vores skind når vi køber dem rundt omkring i verdenen. Det vil vi selvfølgelig gerne, når vi samtidig støtter aktivt til bedre vilkår.

Hvordan "mærker" jeg kvaliteten?

Der er flere parametre vi måler kvaliteten på. Det er dog lidt afhængigt af hvilken type skind der er tale om. Som udgangspunkt kigger vi på bæreevne, altså kraftigheden i pelsen. Dernæst kigger vi på hår-længden, den skal være så ensartet som muligt når man sammenligner skind. Lædersiden har også stor betydning når man snakker kvalitet, den skal nemlig være ensartet blød og uden synlige snit eller syninger.

har skindet krøller, er det selvsagt også et kvalitetsparametre vi går meget op i.

Slutteligt kigger vi faktisk også bare på skindet, og lader det danne sit eget helhedsindtryk; Ser det sundt og smukt ud generelt, det er en ret god indikator, både for dig, men også for os.

 Lammeskindet's bæreevnen  

Først kigger på man bæreevnen, des højere, des bedre; så får du nemlig et lækkert og kraftigt lammeskind (der er dog forskellige kvalitetsparametre på nogle skind, såsom tibetanske skind). 

Måden du mærker det på, er faktisk bare ved først at lade din hånd hvile på skindet og mærke hvordan det "bærer" din hånd. Dernæst kan du helt simpelt, tage fat i pelsen på lammeskindet og mærke hvor kraftigt det er. Bæreevnen er også et kendetegn for, hvor mange hår der er pr. kvadrat centimeter.

 Hår-længden på pelsen  

Når vi snakker hår-længde, så afhænger det i høj grad af hvilket skind der er tale om. For at tage et eksempel, så skal vores langhåret New Zealandske skind have 6-7 cm. lange hår i pelsen. På den måde opnår vi nogle super smukke skind, samtidig med at det kræves helt fra farmens side, at fåret får det helt rigtige at spise, samt at det ikke skades under opvækst eller ved slagtningen.

Sundhed & Dyrevelfærd 

For os er det vigtigste, at dyret har haft en ordentlig opvækst, blevet slagtet under de rigtige forhold og generelt ikke lidt nogen skade. Det gode ved pels og hermed også lammeskind er, at pelsen er et direkte produkt at dyrevelfærden. Behandles dyret ikke ordentligt og får det ikke det rigtige at spise, ja så er det ligesom mennesker, så ses det i huden, og i det her tilfælde, pelsen.

At se om dyrevelfærden har været i orden, kan være svært hvis man går i detaljer, men generelt set kan sagtens både se og mærke det.