Guide - Fjern pletter fra dit lammeskind

Den ultimative til at fjerne pletter fra dit lammeskind

Der er en række rengøringsmetoder, der kan anvendes, afhængigt af typen af pletten. Men før du gør brug af nogen af dem, skal du sikre dig, at du har "fjernet pletten” – Ved at duppe eller fjerne eventuelle overskydende væsker og afskrabe, så vidt det har sat sig fast i pelsen, gerne med en børste.

I tilfælde af en meget stor plet, lægges et håndklæde ned på skindet (pelssiden) og så står man på den til man har fjernet så meget som muligt, før du anvender enhver plet behandling.

Sådan gør du - Find ud af hvilken plet der er på dit lammeskind

Først og fremmest skal du som nævnt ovenfor, sørge for at få tørret pletten af hurtigst muligt med papir, viskestykke eller andet. Derefter skal du finde ud af hvilken plet der er på dit lammeskind. I tabellen nedenfor du blot kigge i venstre side og lokalisere det du har fået på dit lammeskind. Dernæst kan du se hvor mange steps du skal igennem, og hvad du skal gøre i de forskellige steps.

Eksempel: (det er illustreret med rød tekst i tabellen) 
Du har spildt kaffe på dit lammeskind, så viser den 2 steps:

Step 1: nr. 1 = tør skindet af med lunkent vand på en klud.
Step 2: nr. 6 = Bland 1/3 kop hvid eddike med 2/3 kop vand og påfør nænsomt med en klud - Tør derefter af med almindelig fugtig klud.

Du er nu færdig og har fjernet kaffepletten og undgået af skindet efterfølgende lugter af kaffe.

   Pletfjerner tabel - Fjern pletten fra dit lammeskind

    Hvad har du fået på skindet?        Step 1     Step 2     Step 3  
    Øl & Spiritus 1 2 -
    Blegemiddel / Klor 1 9 -
    Blod 1 2 -
    Smør 4 2 -
    Stearin 7 4 -
    Tyggegummi 5 4 -
    Chokolade 4 1 -
    Kaffe 1 6 -
    Sodavand 1 2 -
    Madolie 4 2 -
    Fløde 1 4 -
    Æg (råt) 1 9 -
    Maling (Akryl) 1 2 -
    Maling (Oliebaseret) 4 - -
    Mudder (tør) 8 4 -
    Salatdressing 1 4 -
    Vin 1 6 -
    Opkast 1 3 -
    Urin (frisk) 1 2 3
    Urin (gammelt) 9 - -

    

   Nu er du klar til at følge nedenstående tabel for rensning af lammeskind.

   1.  Lunkent vand – Ganske lidt duppes på med en klud og tørres derefter af med en tør klud/håndklæde.
   2.  En teskefuld uld vaskemiddel med en teskefuld hvid eddike i en liter varmt vand piskes op og skummet æltes nænsomt ned i pelsen.
   3.  Klart husholdningsdesinfektionsmiddel 
   4.  Pletfjerner til tørre pletter påføres jf. guiden på midlet.
   5.  Nedkøl med isterninger i en plasticpose. Pluk eller skrab faste pletter af.
   6.  Bland 1/3 kop hvid eddike med 2/3 kop vand og påfør nænsomt med en klud - Tør derefter af med almindelig fugtig klud.
   7. Anbring absorberende papir over voks eller køkkenrulle og anvend et varmt strygejern på papir. Voks vil smelte og blive absorberet af papir.
   8. Støvsug
   9. Søg bistand fra professionel rens

    

   Er du stadig i tvivl?

   Er du det mindste i tvivl, så er du altid velkommen til at ringe eller maile til os, så skal vi nok hjælpe dig i den rigtige retning.


   Våde pletter
   Som med alle pletter, er det første skridt at "fjerne pletten", så det ikke spredes yderligere, før der fortages plet-behandling. Brug et rent tørt håndklæde eller køkkenrulle til fast skamplet op den overskydende væske, før du bruger den våde pletfjerner. Hvis pletten dækker et meget stort område, vil vi anbefale at lægge et håndklæde ned på skindet og stå på det hurtigt, for at opsuge det overskydende. Det er vigtigt at fjerne al væsken som første skridt, da dette vil sikre, at du skal bruge mindre af pletfjerner produkt og vil også give dig det bedste resultat.

   Det er fristende, når du går i panik, at kaste vand eller andre væsker direkte på en plet, men det vil kun sprede pletten yderligere og kan skade bagsiden af lammeskindet.

   Rødvinspletter
   Når skaden sker, er metoden til at fjerne det, meget afhængig af typen af rødvin og kan variere markant. Igen, det vigtigste er at opsuge så meget overskydende af røvinen, som du kan, før du anvender en våd pletfjerner, og derefter fortsætte med at genanvende og opsuge overskydende væske i området, indtil der ikke længere farve kommer ud på håndklæde eller kluden du er bruger. Når skindet tørrer, vil pletten oftest blive mere synlig.

   Heldigvis er rødvin den ene plet, hvor en våd pletfjerner kan anvendes til en vis grad, selv efter pletten er tørret af. Hvis du stadig bemærker misfarvning efter pletten er tørret, så prøv en gentagelse ansøgning til at trække mere af pletten ud af dit lammeskind.