Undgå allergi hos dit kommende barn

Undgå allergi hos dit kommende barn

I denne artikel går vi i dybden med allergi, og hvordan du kan undgå, at dit spædbarn udvikler en allergi, der vil følge ham/hende resten af livet.

Er lanolin farligt?

Lanolin kan beskrives som en form for uldfedt, der har en rensende effekt på lammeskindet, så det holdes pænt og rent i lang tid. Udover at lanolin er godt for lammeskindet og øger holdbarheden, så anvendes lanolin også i kosmetikbranchen, hvor det bl.a. bruges i cremer, makeup, da det har en cremet og fugtgivende funktion.

baby lammeskind

Heldigvis er det sådan, at langt de fleste mennesker godt kan tåle lanolin. Derudover peger studier på, at merino lammeskind ikke skaber reaktioner hos hverken børn eller voksne. Det skyldes, at der produceres mindre irritation hos spædbørn med meget fin merinould end ved tøj lavet af bomuld. 

Kan man få astma af at være omringet af lammeskind?

Man kan lynhurtigt blive overbevist om, at der sidder en masse små partikler i pelsen på ægte lammeskind, som ikke er gode for helbredet, da man på sigt risikerer at udvikle astma. Det er dog langt fra sandheden!

Dr. Christina Tischer, fra Helmholtz Zentrum München Research Centre, er en tysk forsker, og hun har undersøgt sagen nærmere, og resultatet er slet ikke til at få armene ned over.

lammeskind til børn

Hun er nemlig kommet frem til, at lammeskind derimod beskytter børn mod astma, og det er der en rigtig god grund til. Børn, der sover på lammeskind, har ikke lige så stor risiko for at udvikle allergier senere hen i livet.

2441 raske børn blev undersøgt indtil de blev 10 år, og de af dem, der har sovet på ægte lammeskind i de første 3 måneder af livet havde 79% mindre sandsynlighed for at udvikle astma i en alder af 6 år, ligesom de havde 41% mindre chance for at udvikle astma, da de blev 10 år!

Gør noget godt for dit barn med ægte lammeskind

Har du tænkt over, at de små organismer og partikler, der sidder i pelsen på et ægte lammeskind, faktisk kan styrke immunforsvaret på sigt?

Ved at eksponere os selv for disse mikroorganismer kan vi nemlig hjælpe vores immunsystem på vej! I dag higer vi sådan efter rene omgivelser, og mange af os søger at opnå det ved at bruge alverdens kemikalier i hjemmet, men gør dig selv og din familie en tjeneste ved at indrette med ægte lammeskind, og tag naturen helt tæt på. Så øges livskvaliteten nemlig på flere parametre.

baby lammeskind

Èn af fordelene er, at det på sigt vil give pluspoint hos immunsystemets pointtavle!

Er du i tvivl, om du er allergisk over for uld?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du eller din barn er så uheldig at være allergisk over for uld, så kan det mærkes som en kløende fornemmelse på huden, eller det vil vise sig som et udslæt.

Det kan også komme til syne ved, at man generelt føler sig utilpas. Kontakt altid din læge, hvis du er i tvivl. Lægen kan teste det, så du kan blive korrekt informeret. 

En smule irritation behøver heldigvis ikke at være en allergisk reaktion. Det kan godt bare være din huds måde at reagere på uldens tekstur!

Forrige 5 fejl, du ikke ved du laver, når du indretter børneværelset
Næste Sådan får du den fedeste studiebolig

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet