Sådan giver du din hundehvalp den bedste start hos dig

Sådan giver du din hundehvalp den bedste start hos dig

Vidste du, at hundehvalpe sover 14 timer om dagen? Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give din hundehvalp den bedste base, hvor den kan trække sig tilbage og sove trygt, varmt og blødt.

Vi vil alle gerne give vores hundehvalp den bedste start på livet sammen med os, men hvordan gør man egentlig det? 

Hundehvalpen skal være tryg

En hundehvalp sover som sagt rigtig mange timer hver dag og nat. Derfor er det vigtigt at sørge for, at den føler, at den har et sted, hvor den føler sig tryg, og hvor den ligger blødt og godt.

En tommelfingerregel her er, at hvalpen skal ligge sammen med noget, der dufter af dens mor. Sørg derfor at få et tæppe eller et stykke legetøj, der dufter af moderen med, når I henter hvalpen hos kennelen.

hvalp

Når hvalpen har en duft, den føler sig tryg ved, kan den nemmere tilpasse sig sit nye liv og hjem – og duften af dig. Læg derfor en bluse eller andet, der dufter af dig, ned i hundesengen også.

Hundehvalpen skal kunne dufte dig

Der er mange forskellige måder at gøre dette på. Du kan vælge at lægge noget, der dufter af dig, ned i kurven til hunden eller du kan vælge at sove sammen med hunden på en madras på gulvet om natten, indtil den bliver renlig. Du skal nemlig alligevel op et par gange om natten for at lukke den ud at tisse. 

Hvordan du gør dette, er naturligvis helt op til dig. Men en anden og meget vigtig ting, du skal have styr på er, hvilken hundeseng din hundehvalp skal have.

Når hvalpen er de 8 uger, og indtil den bliver et år, skifter den tænder. Derfor vil den helt sikkert bide i nogle ting. Nogle hunde bider i alt, mens andre hunde kun bider i legetøj, sko eller deres kurv.

hundehvalp

Lad være at købe en dyr hundekurv til at starte med

En klar anbefaling er derfor at give hvalpen en mindre dyr hundekurv til at starte på og læg et ægte lammeskind deri, indtil du finder ud af, om den bider i den eller ej. Et lammeskind er i øvrigt nemt at vaske. Læs bare her.

Herefter kan du kigge i vores udvalg af lækre produkter til hunde og finde et lammeskind, en pude eller noget helt tredje, som din hund vil elske. 

Du kan også finde inspiration i billederne herunder. Tryk på billedet, hvis du ønsker at se produktet i vores webshop.

hundepude

cavalier king charles

Forrige Sådan forbedrer du indeklimaet med uldtørrebolde
Næste Aktiver børnene og få en bedre ferie

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet