lammeskind

Hvad koster et lammeskind?

Har du styr på hvad et lammeskind koster? Læs med her og find ud af hvordan vi prissætter vores ægte lammeskind.

Prisen på et lammeskind kan svinge fra et par hundrede kroner og op til flere tusinde kroner. Prisen på et lammeskind afhænger af utrolig mange ting, hvilket vi vil gennemgå i denne post.

hvad koster lammeskind

Oprindelse:

Når man snakker pris på et lammeskind, er det først og fremmest vigtigt at se, hvor skindet kommer fra. Det har stor betydning for et skind og dets udseende, kvalitet, farve, hårlængde og udtryk, hvor det kommer det.

Fåret tilpasser sig det klima det lever i, hvilket er den hovedsaglige grund til, at skindene er meget forskellige. Dernæst er prisen selvfølgelig afhængig af efterspørgslen på det skind man søger. Det er med lammeskind, som alle andre ting at prisen stiger og falder alt efter, hvad der er “in”.

Vil man sammenligne prisen, så er det vigtigt, at man sammenligner skind fra samme sted. Derefter kommer selvfølgelig, at der kan være stor forskel på kvaliteten, selvom det kommer fra samme sted.

Størrelsen:

Tit ser man, at de billige lammeskind blot er væsentligt mindre, og faktisk ikke så brugbare hvis man vil bruge dem i eksempelvis spisestolene. Ofte er de også syet sammen af mindre stykker. Sørg derfor altid for at købe det skind der passer til dit behov. 

Kvalitet:

Kvaliteten spiller en meget stor rolle når det kommer til pris. Den bliver blandt andet målt på bæreevenen/tætheden i ulden, altså hvor mange hår der er pr. cm2. Det kan virke som en ligegyldig ting, men når du står med et kvalitetslammeskind mellem hænderne, så er du ikke i tvivl, slet ikke!

Ensartethed:

Forskellen på dyre og billige skind kan også ses i ensartetheden. Ved dyre skind betaler de ofte for at modtage skind af samme kvalitet, hårlængde og farve, så du kan genbestille 1 år senere, og modtage et der matcher det du allerede har.

Garvning:

Garvingsprocessen kan også spille en stor rolle når man diskuterer prisen på lammeskind. Vi anbefaler altid at man går efter skind der er øko-garvet, således at processen er så naturlig og ufarlig som muligt.

Indfarvet vs. Naturlig lammeskind

Rigtig mange lammeskind er farvet, ikke at det er hverken rigtig eller forkert – Det er snarere en smagssag. Der er dog nogle vigtige forholdsregler du skal gøre dig inden du køber et lammeskind.

Først og fremmest, skal du vide hvad du køber, altså om det er naturligt eller indfarvet.

Indfarvet

Et indfarvet skind er ret let genkendelig. Det er nemlig flot og ensfarvet gennem hele skindet. 

Et sådan skind er fantastisk, ikke kun fordi de oftest er super smukke, men også fordi det giver dig, som forbruger, muligheden for at finde præcis det lammeskind, der passer perfekt ind i dit hjem og dine farver.

Naturligt

Denne kategori ligger tættere på naturligt end indfarvet, derfor kalder man (og det er helt lovligt), naturlige. Det er simpelthen dem der oftes kendes som hvide lammeskind, de er nemlig ikke farvet, men derimod bleget i en meget, meget mild grad.

Selvfølgelig ikke med sundhedsskadelige kemikalier, og selvom de var, så er det i så mild en grad, at det ikke ville være skadeligt.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når man diskutere farvet og naturlige lammeskind, så er det vigtigt at gøre sig bekendt med muligheden for misfarvning. Specielt lyse indfarvede skind, vil hvis de ligger i direkte sollys, kunne tabe eller skifte farve (lidt ligesom en sofa, et tæppe eller en t-shirt der ligger i solen).

Vil man være sikker kan man gå efter hvide “naturlige”, helt naturlige (altså dem med pletter eller lignende), eller mørke indfarvet lammeskind. 

En god forhandler vil altid have en produktbeskrivelse bag på skindet, der beskriver, hvordan skindet behandles og plejes optimalt. 

Forrige Den simple vej til et flot hjem, selvom du ikke har tiden

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet