Lammeskind fra New Zealand

Lammeskind fra New Zealand

Har du set dig lun på et lammeskind fra New Zealand? Få nyttig viden om det fantastiske lammeskind ved at læse med i dette blogindlæg. 

Det mest solgte lammeskind kommer fra New Zealand. Så når man ofte tænker lammeskind, så er det faktisk som regel et New Zealandsk skind, det drejer sig om. Men skind fra New Zealand er meget mere end blot et lammeskind. Det har en særlig oprindelse, særlige egenskaber, og så findes det i utroligt mange variationer.

Oprindelsen

Der er utroligt mange får på New Zealand, faktisk siger man, at der er ca. 10 gange så mange, som der er mennesker, og der er altså 4,5 mio. mennesker. Det stiller os tilbage med ca. 45 milioner får. De blev bragt dertil tilbage i mellem 1773 og 1777 takket være den oplevelsesrejsende, Thomas Cook.

Dengang blev de bragt dertil for at brødføde folket, og i særdeleshed hvaljægerne. I dag er der en del flere får, og de giver kød til hele verden. 

Netop det at fårene bliver avlet til fordel for kødet giver skindet en bæredygtig værdi, skindet er nemlig et bi-produkt, og har i langt tid faktisk været affald til en hvis grad.

Derfor giver det mening at forarbejde og genbruge skindet til andre formål, så som rækker langt udover blot et lammeskind.

Lammeskindet.dk er Tryghedsmærket - læs mere om, hvad det betyder her

græssende får på New Zealand

New Zealand lammeskind oprindelse

Der er utroligt mange får i New Zealand, så mange at der er 10 gange så mange får som mennesker. Med en befolkning på ca. 4,5 millioner mennesker er dette 45 millioner får.

Det første får blev bragt af engelsk til New Zealand, hvor får er nu meget udbredt. New Zealand er også en af ​​verdens største lammeproducenter. Da lamhuden er et naturligt biprodukt af kødproduktion, er det et særligt bæredygtigt produkt.

Lammeskind er dog ikke blot lammeskind, der er et hav af forskellige kvaliteter og varianter hvortil det kan bruges. VI har valgt at dele vores op i Premium kvalitet og Standard Kvalitet.

Det er kun en lille procentdel af de mange millioner lammeskind der går ind under kategorien Premium. Det måles på sådan noget som hårlængde, bæreevne i pelsen, ensartethed og meget mere. 

Læs mere om, hvor lammeskind kommer fra her

ægte lammeskind på en trappe

De forskellige varianter

Skind fra New Zealand kommer i mange farver, former og variationer. Et af de mest almindelige er dog som enkelt lammeskind med en hårlængde på 5-7 cm (den vi kalder almindelig hårlængde). Sådan et lammeskind findes dog også i en korthåret udgave, hvor man simpelthen klipper skindet således det kun er 1-2 cm. Få 5 plejetips til lammeskind med glat hår her.

Det der så sker er, at håret helt naturligt vil begynde at krølle, hvorfor de netop kan komme til at se krølhåret ud, som et Gotlandsk lammeskind. Her kan du få nogle plejetips til lammeskind med krøllet hår.

Udover det enkelte skind, så findes det også som en sædehynde, og en række sammensyede skind som halvandet skind, dobbelt lammeskind eller som tæpper hvor det der kan bestå af 4, 6 eller 8 skind der er syet sammen, og det er vel at mærke med både korthåret og almindelig hårlængde de findes. Du kan se størrelserne her:

  • 80 x 60 cm
  • 90 x 60 cm
  • 100 x 60 cm
  • 115 x 60 cm
  • 135 x 60 cm (halvandet skind)
  • 180 x 60 cm (dobbeltskind)
  • 180 x 120 cm (4 skind)
  • 180 x 160 cm (6 skind syet sammen)
  • 180 x 240 cm (8 skind syet sammen)

Slutteligt findes der også det vi kalder "design tæpper" af New Zealandske lammeskind. Det er simpelthen tæpper i i forskellige størrelsen, som er syet sammen til et stykke, hvortil der er påsat en lækker smudsafvisende bund med en lille smule fyld i, så skindet bliver himmelsk at gå på. 

Da et lammeskind fra naturens side er smudsafvisende (det naturlige indhold af lanolin) er det ideelt til brug på eksempelvis et gulv. Skulle uheldet være ude, så har vi en guide her, til hvordan man renser sit skind eller tæppe meget nemt.

På grund af det faktum, at New Zealand lammeskind næsten er hvidt af natur, er det ideelt at blive indfarvet. Dette er en af ​​grundene til, at vores New Zealandske lammeskind er tilgængelige i så mange forskellige farver.

Det korte hår er tilgængeligt i hvid, sort, linen, forskellige gråtoner og forskellige brune toner.

Den langhårede version er tilgængelig i mere end 20 forskellige farver, fra klassiske farver til moderne trendfarver og funky farver til lyse pastellfarver - valget er stort.

farvevarianter - Lammeskind fra New Zealand


Andre produkter af New Zealandske lammeskind

Ud over den mere traditionelle skind, har vi også andre spændende produkter fra New Zealandske lammeskind i vores udvalg. Det omfatter følgende produkter:


Udvalget er enormt, og det store sortiment giver et hav af muligheder og kombinationer. New Zealandske lammeskind er et klassisk skind, men det kan bruges som både et moderne og alsidigt dekorationsobjekt i hjemmet og ikke mindst som en lækker ting at sidde eller gå på.

Der er mange gode grunde til at gøre lammeskind til en del af indretningen. Læs her hvorfor.

Forrige Brune lammeskind

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet