Lammeskind - hvad skal jeg være opmærksom på?

Lammeskind - hvad skal jeg være opmærksom på?

Overvejer du at købe et lammeskind?

Vi samlet nogle vigtige aspekter, som du skal have for øje førend du køber et skind. Det helt unikke ved lammeskind er, at de ikke er ens, og der er store forskelle på oprindelse, kvalitet, uldtype, hårlængden samt hvordan dyret er opdrættet - dertil kommer også andre aspekter som skal tilgodeses. Alligevel skal det ikke være en kunst at udvælge det rigtige lammeskind.

Vi har i dette blogindlæg skrevet, hvilke punkter du efter vores mening skal være opmærksom på. Det er dog i sidste ende op til dig at vælge, hvad der er vigtigt og mindre vigtigt for dig, når du skal finde dit næste lammeskind.

 

Newzealandsk lammeskind, brasiliansk koskind og sædehynde fra Island

Der er mange forskellige lammeskind

Lammeskind adskiller sig tydeligt fra hinanden. Dette er grundet mange forskellige faktorer, som oprindelse, hårlængde, farve og størrelse. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvordan du ønsker dit skind skal være, og hvilket funktion det skal have for dig.   

Forskellige lande, forskellige får

Det betyder meget for skindet, hvor skindet kommer fra. Mange lammeskind med det ”typiske” udseende, du ser i diverse interiør- og livsstilsforretninger, stammer sandsynligvis fra New Zealand og Australien. Hvorimod islandske lammeskind har et mere rustikt look, og de tibetanske lammeskind har et fint udseende. Skind fra Østrig har unikke krøller, og lammeskind fra Gotland har naturlige grå krøller. Hvilket som sagt underbygger det faktum at fårets oprindelse siger rigtig meget om skindet og dets udseende.   

Klippet lammeskind eller naturlig hårlængde?

Hvilken hårlængde et skind skal have er ofte en beslutning, der træffes tidligt. Den ønskede hårlængde betyder nemlig noget for, hvor og hvordan skindet kan bruges. Lammeskind med langhår er mere kraftige, hvorfor det også behøver mere pleje. Korthårede skind behøver derimod ikke så meget pleje, da hårene ikke filtre sammen på samme måde. Det er dog i sidste ende op til den enkelte om man ønsker et kort eller langhåret lammeskind.  

Naturlige farver eller indfarvet?

Sørger du et skind, der har en naturlig farve eller et indfarvet skind? Begge har sine fordele. Ufarvede skind har en fantastisk og spændende naturlig farve, hvorimod farvede skind har et ensartet udseende, hvorfor de er lettere at kombinere med andre skind. Ingen af disse to varianter er bedre end det andet, det kommer igen an på, hvordan du gerne vil bruge skindet. Farvet skind bliver ofte misfarvet af solen, hvorfor dette skind ikke skal placeres i direkte sollys. Du kan altis spørge forhandleren, hvis du ikke kan finde information om, hvorvidt skindet er indfarvet eller naturligt.

Et mindre skind eller et større tæppe

Hvor stort et skind skal være afhænger af, hvordan det skal bruges. Vi har lammeskind i mange forskellige størrelser, så du nemt kan finde et, der er passende. Du kan tilmed finde skønne tæpper af lammeskind, som i sandhed vil pryde i enhver boligindretning.

Lammeskindskvalitet - ikke alle skind er ens

Kvaliteten på et lammeskind afhænger af flere forskellige faktorer, og det kan både ses og mærkes, når du har skindet i hånden.  Du kan dog også finde du af, hvilken kvalitet skindet har, hvis du køber det online. Dette vil som oftest være beskrevet i produktbeskrivelsen. Vores skind inddeles i standard og/eller premium kvalitet. Yderligere er alle vores skind fra det danske brand, NATURES collection, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel.

Tætheden på skindet

Jo bedre kvalitet desto tættere er skindet. Tætheden er selvfølgelig genetisk, men denne hænger også sammen med plejen af dyret samt hvordan det opdrættetes. Kun et lykkeligt dyr har også en sund, tæt og smuk pels. Ved et skind med premium kvalitet er du sikker på at få et skind, der er særdeles smuk og tæt.

Naturlig glans

Skind af høj kvalitet har en skøn samt naturlig glans. Når et skind har et meget mat udseende, er det enten et tegn på ringe kvalitet, eller fordi skindet er gammelt, eftersom den naturlige glans efter længere tid og ved hyppig brug kan aftage. For at bibeholde den naturlige glans i lang tid, anbefaler vi at du ryster skindet regelmæssigt, og børster det – såfremt skindet har glatte hår.  

Søger du flere ensartede skind?

Hvis du søger flere skind, der ser ens ud, anbefaler vi vores skind af premium kvalitet. Disse har den store fordel, at alle skindene er af den samme type, hvilket betyder, at de har samme tæthed og omtrent den samme hårlængde. Skind af standard kvalitet kan derimod variere en smule, hvorfor det ikke er hver standard skind, som har den præcis samme tæthed eller hårlængde.

Forskellige skindtyper, skal nødvendigvis plejes forskelligt. Eksempelvis anbefaler vi ikke, at du børster billige lammeskind, da hårene nemmere kan rives af, som konsekvens deraf. Skind af høj kvalitet kan derimod uden problem børstes, og vi det anbefaler vi bestemt, at du gør, så skindet bibeholder sin flotte glans.

Hvad skal du være særlig opmærksom på?

Når du ved, hvilket skind og kvalitet du ønsker, har vi nogle sidste punkter, du skal være opmærksom på, førend du køber og/eller bestiller dit nye lammeskind. 

Er prisen mistænkelig lav?

Nogle gange ser man et tilbud, som man næsten ikke kan afslå. Men ofte betyder det desværre ofte, at det er for godt til at være sandt. Hvis prisen på skindet er ekstrem lav, kan dette være, fordi at man har sparet på andre steder. Det kan eksempelvis være ved kvaliteten, dyrevelfærd, garvningen, farvningen, betalingen af medlemmer i pasningskæden eller ved alle disse punkter. Derfor skal man altid tjekke efter flere gange, før man køber et ekstrem billigt skind.

Hvor kommer mit lammeskind fra?

Har skindet en god herkomst? Hvor kommer skindet fra? Dette er vigtige spørgsmål og du skal være særligt opmærksom, hvis sælgeren ikke kan eller vil give oplysninger om skindets herkomst. Dyrevelfærd er yderst vigtigt for os. Hvorfor vi gerne betaler en højere pris for skind, så vi er sikre på at dyrenes forhold og pleje lever op til vores standarder.  Forhandlere, der ligeledes gør det, giver gerne informationer omkring dyrets herkomst og opdrætning. I tilfælde af at forhandleren ingen informationer kan give, skal du bestemt også være forsigtigt. 

Hvordan er skindet garvet?

Garvningen er en stor del af forarbejdningen af skindet. Der er forskellige garvningsmetoder blandt vegetabilsk og medicinsk garvning samt garvningen med salte. Disse tre metoder kan alle anbefales, og de har hver især både fordele og ulemper.

Hvordan plejer man skindet?

For at et skind holder i lang tid, skal du have alle nyttige plejetips. Ideelt set skal det være muligt at få indblik i disse plejetips, så du selv kan afgøre om, plejen af lammeskindet er for besværligt. Du kan finde tips til, hvordan du plejer forskellige typer af lammeskind på vores hjemmeside.

Har du fået dine spørgsmål besvaret?

Du er meget velkommen til at tage fat i os, hvis du skulle have nogle spørgsmål. Ring til os på 71 995 080 (mandag - fredag, fra kl. 8-16) eller skrive en mail til os på info@lammeskindet.dk. Vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du føler dig usikker med et køb. 

Forrige Hvorfor er Lammeskindet.dk Tryghedsmærket ?
Næste Er kunstig lammeskind bedre end ægte?