Kan man bruge et lammeskind om sommeren?

Kan man bruge et lammeskind om sommeren?

Mange tror, at lammeskind skal pakkes væk om sommeren, da de naturligvis ikke behøves i den noget varmere årstid. Dette er en fejl! Læs her hvorfor.

Vi oplever, at ægte lammeskind er populære år efter år. Specielt i vintermånederne er ægte skind ekstra populære.

Både som gaver eller pyntegenstande, der giver ekstra komfort, varme og hygge i hjemmet. Desværre er der en tendens til, at mange tror, at om sommeren skal man gemme sit lammeskind eller fåreskind væk, men det mener vi bestemt ikke.

Et lammeskind kan nemlig bruges mange forskellige steder om sommeren. De næste seks uger vil vi sætte lidt ekstra fokus på, hvordan man kan anvende sit lammeskind om sommeren. 

Lammeskind om sommeren - Til altanen

Hvad er bedre end, at nyde udsigten fra sin altan i en stol, med et komfortabel lammeskind en sen sommeraften? Det sikrer at man ikke fryser, og det er lige før at lammeskindet i ryggen sørger for at sommeraftenerne aldrig ender. 

Med et kraftigt lammeskind i en ordentlig kvalitet, kan man forvandle selv den hårdeste vejrbestandige altanstol om til en behagelig stol man ikke har lyst til at rejse sig fra.

Med et enkelt trick, hvor man bruget et lammeskind på en stol, der normalt føles hårdt og ubehagelig at sidde på, efter en halv time, kan du sidde i timevis med et silkeblød lammeskind som en støtte.

Desuden har et ægte lammeskind den fordel, at det er temperaturregulerende, så man skal ikke frygte, at man sidder og sveder. Det betyder, at det har en afkølende effekt de dage, hvor det er varm og en varme effekt de kølige dage. Derfor kan du sidde i mange timer på en skind, uden at det er for varmt eller for koldt.

Vær opmærksom på hvilket slags lammeskind du bruger udendørs

I modsætning til et lammeskind man bruger i ens hjem, er der et par ting, man du skal være opmærksom på, hvis man ønsker at bruge det på sin altan. Det er vigtigt, at lammeskindet ikke er farvet, ellers kan det falme ved direkte sollys.

Hvis du blot ønsker at sidde en aften efter solnedgang på lammeskindet på altanen, kan du naturligvis også bruge et farvet lammeskind. I tilfælde af regn, bør lammeskindet ikke være udenfor, fordi lædersiden kan tage skade og det resulterer ofte i af bagsidens læder bliver stift, når det tørrer igen.

Ud over det, så er lammeskindet let at holde rent ved jævnligt at ryste det. 

Vi anbefaler helt sikkert at man prøver at have et lammeskind på altanen! Og hvis du stadig har spørgsmål, kan du blot efterlade os en kommentar nedenfor, sende os en e-mail eller giv os et kald! 

Lammeskind passer lige såvel til dine udendørs møbler som indendørs

Mange tror at lammeskind og fåreskind kun hører til om vinteren og generelt i de kolde måneder, men det er en grundlæggende fejl, for et lammeskind er mindst lige så lækkert på de kølige sommeraftener.

Et skind er lige så godt om sommeren som om vinteren, det gør sig gældende for både børn og voksne, men hvorfor tænker du? Fordi lamme- og fåreskind er åndbare og temperaturregulerende. Det vil sige, at det holder din temperatur når det er koldt, altså det varmer dig, og ligeledes holder din temperatur når det er varmt.

Læs også: Lammeskind fra New Zealand

Der er selvfølgelig flere årsager til at skind er yderst fordelagtige om sommeren, så lad mig ridse nogle situationer op for dig.

  • Mange har en terrassevarmer, de afgiver en fantastisk dejlig varme, de er en smule dyre, men det ændrer ikke på at stolen du sidder på er kold.
  • Du rykker indenfor sidst på aftenen da det er blevet koldt, men et skind ville forlænge glæden ved at sidde uden for om aftenen
  • Du er på campingferie, hvad enten det er i Danmark eller udlandet og vil gerne nyde det sidste glas vin udenfor, men det er koldt. Et skind kan medbringes overalt.
  • Du er stået tidligt op for at nyde morgenkaffen mens duggen stadig ligger frisk fra den kolde danske sommernat, men mangler noget lækkert at sidde på. Tag dit skind med ud og start dagen ekstra behageligt.

Jeg kunne blive ved, men fællesnævneren for alle er at et lammeskind eller fåreskind er brugbart i alle situationerne. I nogle af tilfældene kan de ligefrem spare dig penge, da du kun skal købe skindet én gang.

Derudover kommer vi jo ikke udenom, at et lammeskind generelt er utrolig lækkert at sidde på og der vil altid være rift om at sidde i stolen med skindet i.

Nu tænker du sikkert ”det er bare noget de siger”, eller ”hvorfor i al verden skulle de det?”

Lammeskind til om sommeren - ved vinduet

Når man bor inde i ​​byen, har man sjældent adgang til en have, en stor terrasse eller et udendørs areal, der tilhører en selv. Jeg kender det alt for godt, da jeg bor i en lejlighed, hvor vi kun har adgang til en fransk altan. Heldigvis betyder det ikke, at vi ikke kan nyde sommersolen. Vi nyder blot solens stråler ved at åbne et af vores store vinduer, så kan vi sidder der, og nyde sommeren. 

Lammeskind ved vinduet

Vi nyder rigtig ofte et kop kaffe et eller et glas vin ved dette spot. Vi sidder yderst behageligt og man sveder ikke, da lammeskind har en naturlig temperaturregulerende effekt. Om aftenen når temperaturen falder lidt, så kan man varme sig på lammeskind og det sørger for at man har en god ”base” omkring sin læn og ryg. 

Hvad angår lammeskindet, så kan man stort set bruge hvilket som helst type, det vigtigste er blot at man føler at det passer ind i ens indretning. Da lammeskindet jo ikke kommen udendørs, så bliver det hverken beskidt eller våd, så hvis man blot ryster det regelmæssigt, så er det stort set som nyt i rigtig lang tid.

Det skal dog siges, at hvis man har stolen stående, hvor der er direkte sollys, så skal man huske at købe et naturligt lammeskind, for hvis man har en indfarvet lammeskind liggende i direkte sollys, så kan farven god risikere at famle eller blive misfarvet.

Hvis man vælger et sort, hvidt eller gråt lammeskind, kan man nogenlunde være på den sikre side, på nær det grå lammeskind, der hedder brisa. Se også vores brune lammeskind.

Hæld et godt glas vin op, eller lav dig en god kop kaffe og nyd den afstressende effekt, som et ægte lammeskind i høj kvalitet kan tilføre. 

Lammeskind til om sommeren - Til haven

Dette er tredje del af vores "lammeskind om sommeren"-serie, og her vil vi vise hvilke muligheder, der er for at bruge et lammeskind i sin haven. Med den alsidighed et lammeskind har, er mulighederne er næsten ubegrænsede.

Du er som altid velkommen til at skrive til os med eventuelle spørgsmål på en e-mail, ringe til os eller efterlade en kommentar, hvis du ønsker at tilføje noget. Vi ser frem til at høre fra dig.

Lammeskind i haven

Det kan lyde lidt underligt, men lammeskind er ikke kun store dekorative elementer til hjemmet, men du kan også nemt bruge et udenfor. Om du vil bruge det til solbadning, en picnic eller bare for at gøre sommeren i haven endnu mere behageligt og fornøjelig, sørg altid for at vælge et naturligt lammeskind, hvis farve ikke falmer i direkte sollys.

Soler sig på et lammeskind

I strålende solskin på et blødt lammeskind med en kølig drink, hvad kunne være bedre? Hvorfor ikke bruge et silkeblødt lammeskind i stedet for den sædvanlige pude? Du kommer til at føle at du ligger på en seng af skyer.

I modsætning til en syntetisk pude, hvor du efter noget tid vil være badet i dit eget sved. Det skal du ikke være bekymret for, da ægte lammeskind er temperaturregulerende. Det betyder, at det holder dig varm i koldt vejr, men modsat i varmen har det en kølende effekt.

Sørg for, at lammeskindet ikke bliver våd på bagsiden, da lædersiden, der er bagsiden på et lammeskind kan tage skade.

Picnic i haven – På et lammeskind sidder du bare bedre

I stedet for det velkendte picnic-tæppe, kunne du bare bruge to naturlige lammeskind. Med et plastikunderlag, der beskytter mod fugt, mener vi at man har et fantastisk picnic-setup. Så smager maden bare bedre.

Det perfekte lammeskind til havestol

Uanset hvordan man ser på det, er et lammeskind den perfekte tilføjelse til enhver havestol. Men hver stol er forskellige, og ikke alle lammeskind passer på enhver stol. Havestole finde i mange forskellige størrelser og dimensioner, men det er der heldigvis råd for, som du kan se i denne guide, er det blot et spørgsmål om hvilket slags lammeskind, der passer til hvilken stol.

Længde af ryglænets sæde + 10 cm = længden af ​​det perfekte lammeskind
Hvorfor de ekstra 10 cm? Disse centimeter er der for, at lammeskindet ikke konstant falder sammen. Det er ideelt hvis lammeskindet hænger lidt over bagsiden af ​​stolen og det er de 10 cm, der kan gøre en forskel.

Lammeskind til om sommeren - På verandaen

Dem, der har en, sidder der så ofte som muligt: ​​En veranda findes i dag ikke så ofte, undtagen i USA, men hvis du har et hus med en veranda, er det dejligt og hyggeligt at drikke en kop kaffe, spise morgenmad eller blot nyde solnedgangen på den. Vidste du, at vores pelsslippers er helt perfekte til udendørs brug om sommeren?

Lammeskind på verandaen

På verandaen er det nemmeste at bruge lammeskind på stolene. Hvis solen skinner på stolene, bør du sørge for, at skindene, som du vælger er naturlige, og ikke indfarvet. Dette er vigtigt, fordi farvet lammeskind kan blive misfarvet, når de udsættes for direkte sollys.

Det er også vigtigt at beskytte bagsidens læder fra regn. Skulle det ske, at bagsiden bliver en smule beskidt, er det muligt at rense det forsigtigt med en fugtig og ren klud. Ellers er regelmæssig rystetur med til at bevare det pæne og fluffy udseende.

Store og naturlige lammeskind tilfører verandaen ekstra komfort og hygge til dekorationen. 

Lammeskind til udestuen

En udestue er næsten det ideelle sted for et lammeskind. Ikke helt en del af huset, men heller ikke væk fra det. En udestue er noget midt imellem, og det viser sig ofte i hvilke møbler, der bruges i udestuen. Da der ofte er mange siddepladser, er det en god idé at gøre disse siddepladser komfortable og behagelige at sidde i.

Med lammeskindshynder, får hele udestuen et helt andet udseende, og med f.eks. islandske lammeskindshynder, får det et nordisk og ikke mindst naturligt udseende.

De silkebløde lammeskind kan både bruges som hynder på en enkelt stol, men og så på en bænk, da det tilfører komfort.

I kombinationen med forskellige elementer i forskellige farver, og så krydre det med et ægte og naturligt lammeskind er det blot fantasien, der sætter grænser. Du kan kombinere naturlige farver, så farverne passer sammen eller skaber flot kontrast med hinanden.

Det kunne f.eks. være et hvidt lammeskind, hvor man så lægger sorte lammeskind ved siden af eller kombinerer grå med enten sort eller hvid. Som med veranda, er det vigtigt at være forsigtig her, at lammeskindene ikke udsættes for direkte sollys, for at forhindre misfarvning.

Mht. valg af lammeskind i den rigtige størrelse kan de få hjælp via vores guide.

Lammeskind til om sommeren - På terrassen 

I anden del af vores "lammeskind i sommeren" serien, tager vi et kig på et centralt punkt i mange haver: terrassen. Ofte et sted, hvor folk spiser sammen på sommerdage, griller, drikker kaffe eller bare slapper af.

Hvad enten i direkte sollys eller i skyggen, er en terrasse det perfekte sted at nyde sommeren på i sin have. Hvordan kommer et lammeskind ind i billedet, og hvordan kan man bruge det på en terrasse?

Vi forklarer, hvad der sker, hvis man vælger at benytte et skind på terrassen.

Lammeskind på terrassen

På næsten hver terrassen er der et bord med stole. Stolene er naturligvis velegnet til udendørs brug, så det er formentlig fremstillet i slidestærkt materiale, såsom træ, plast eller metal. Her ser vi et problem ved disse slags stole.

Man kan simpelthen ikke sidde længe og samtidig komfortabelt på de fleste havestole, uden at have en pude, hynde eller tykt tæppe i dem.

Vi mener at vi har et langt mere komfortabel alternativt. Og det er lammeskind. Det undervurderes ofte fra mange, men det er sandsynligvis den bedste løsning, du kan finde. 

I modsætning til de mange forskellige slags polstring, der er fremstillet af syntetiske fibre, er lammeskind 100% naturlige.

Disse naturlige skind har unikke egenskaber, der ikke kan findes fra andre sædebetræk eller hynder. Lammeskind er bløde, hyggelige og ekstremt dekorative. De kan kombineres med enhver stil og passer på stort set alle stole og bænke.

De mange forskellige størrelser og naturlige farver, som du kan finde hos os, giver dig mulighed for at finde netop den perfekte løsning.

Temperaturregulerende effekt

Et lammeskind har den store fordel, at det temperaturregulerende. Det betyder, at lammesindet tilfører varme i koldt vejr, mens det har en kølende effekt i varmt vejr.

På terrassen, kan du forlænge en hyggelig sommeraften et par timer med et lammeskind, fordi det holder kulden væk og så sidder man behageligt hele aftenen. Selv på en bænk, er et lammeskind fantastisk.

Det er en stor hynde, hvor flere mennesker kan sidde på det og samtidig sidde blødt og behageligt.

Som med alle skind, der skal bruges udendørs, er det vigtigt, at lammeskindet er naturlig. Farvede skind kan falme og blive misfarvet hvis det bliver udsat for stærkt direkte sollys.

Naturlige skinds farver forbliver som de er, og er stadig smuk, uanset om de er naturligt brune, grå, hvide, sorte eller plettede. Hvis du er på udkig efter en særlig farvekombination til din terrasse, så anbefaler vi at du tager et kig på vores unikke lammeskind her.

Disse skind kommer i unikke mønstre og farver og kan bruges både indendørs og udendørs. 

 

TESTEN - "Skal du have et lammeskind til dine havemøbler"

Hvis du allerede har et lammeskind, så prøv at gøre følgende:

  1. Læg et lammeskind ud på kun én af stolene (sørg for at rengøre det så det ser lækkert og indbydende ud - Se her hvordan du rengør et lammeskind)
  2. Skab nogle situationer hvor I skal sidde i stolene, det kunne være en grill-aften, venner til aftenskaffe etc.
  3. Se hvordan folk altid vil gå efter stolen med skind, og læg mærke til kommentarer som "ej hvor ser det lækkert ud" eller læg mærke til riften om at sidde i netop stolen med skind.

Prøv det – Hvis du køber et skind hos os og det viser sig at vi tager fejl, så tager vi skindet retur, kvit og frit!

Vælg det rigtige lammeskind til udendørs brug!

Hvis du allerede har besluttet dig for at du skal forlænge dine sommeraftener, forsøde hverdagen og skabe et lækkert, rustikt eller nordisk look, så husk at du skal tage nogle forbehold da farvede skind bliver misfarvet i solen! Anvend i stedet de farvede til indendørs brug.

Hvis du er det mindste i tvivl, så kan du altid skrive på vores chat eller ringe til os på +45 7199 5080 – Så sidder vi klar i den anden ende til at hjælpe.

Lammeskind til om sommeren - på ferie

Dette er sidste indlæg i vores ”lammeskind om sommer"-serie, og det kommer til at handle om det at have bruge sit lammeskind når man holder ferie. Nu sidder du garanteret og tænker, hvorfor skulle jeg dog tage mit lammeskind med på ferie?

Hvis du læser med, forklarer vi hvorfor vi synes det er dejligt at have et lammeskind, uanset hvor man er.

Lammeskind på ferie

Du har lige sagt farvel til dine kollegaer eller klassekammerater og er har netop sat kursen mod din feriedestination. Det kan evt. være at du skal gøre en del timer for, og her er det rigtig dejligt at sidde ordentligt, så man ikke får ondt i ryggen.

Et ægte lammeskind er temperaturregulerende, så du skal ikke være nervøs for at få det for varmt, tværtimod. Du ankommer til din sommerhytte, lejlighed eller campingvogn, og nu trænger du altså til at slappe af, fuldstændig af!

Man ved aldrig helt hvordan udstyret er i diverse udlejningssteder man booker. Du finder derfor dit lækre lammeskind frem og udstyrer det på en af de lidt slidte stole du har fundet, du skænker dig selv lidt koldt at drikke og finder din bog frem.

Før du får set dig om sidder du og nyder tilværelse i komfortable omgivelser og dit lammeskind er med til at føle dig hjemme. Klokken bliver mange og mørket er faldet på, men din bog er for spændende til at du kan stoppe, så du beslutter dig for at tage et par sider mere – med dit varme lammeskind er det ikke noget problem at blive siddende. 

Efter et kort rystetur er dit lammeskind som nyt, på trods af den tid det evt. har været pakket ned. 

Vi vil blot kort nævne at det er vigtigt, at hvis du bruger et lammeskind, der kan blive udsat for direkte sollys, anbefaler vi at du bruger et naturligt lammeskind, og hvis du gør det, behøver du ikke at tænke på om lammeskindet tager skade, for det gør det ikke. 

 

Forrige Den simple vej til et flot hjem, selvom du ikke har tiden

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet