Hvorfor fryser jeg hele tiden?

Hvorfor fryser jeg hele tiden?

Hader du også at fryse? Naturen er så smuk og den burde kunne nydes til hver en tid på trods af vind og vejr. Når kulden virkelig trænger sig på, så har man brug for at holde varmen ekstra, så man slipper for at begrænse sig.  

Hvorfor fryser vi?

Der er mange gode grunde til at vi fryser, og det kan være at vidt forskellige årsager. Dog har mange af grundene det til fælles, at det kommer an på vores sundhed. Jo bedre vi er til at passe på kroppen, jo bedre er den udrustet til at holde på kropstemperaturen. Vi forklarer her 6 typiske årsager til, at vi kommer til at fryse, og måske kan du nikke genkendende til et eller flere punkter!

 1. Lav fedtprocent

Vores fedt har en isolerende effekt, og gør at vores kropstemperatur holdes oppe. Derfor er det helt naturligt, at mennesker med en lav fedtprocent har sværere ved at holde varmen end mennesker med en høj fedtprocent.  

 1. Søvnmangel

Pak alt der hedder telefon, computer og fjernsyn væk inden du skal sove. Det kunstige lys gør nemlig, at vi har sværere ved at falde i søvn, og hvis vi ikke får sovet den anbefalede tid hver nat, så er kroppen træt og skal arbejde hårdt for at holde temperaturen oppe. Derfor skal du sørge for at være veludhvilet.  

 1. Lavt stofskifte

Med et lavt stofskifte, så forbrænder kroppen ikke kalorier på samme højtryk som en person med normalt eller højt stofskifte. Af den grund kommer kroppen ikke op at køre på samme måde, og det er en af de typiske, men skjulte årsager til, at man har mere tendens til at fryse end andre.  

 1. Blodmangel

Varmen i kroppen strømmer med blodet, så hvis du lider af blodmangel, så giver det god mening, at kroppen har sværere ved at holde på varmen. Spis jernholdige grøntsager for at sikrer dig at din blodprocent er, som den skal være.  

 1. Dårlig fysisk form

Hold kroppen i gang regelmæssigt og forbedre din fysiske form. Hvis du er i dårlig form, har du nemlig langt større tendens til at fryse mere.  

 1. Er du en kvinde?

Kvinder fryser desværre mere end mænd, og det er grundet biologien. Derfor foreslår vi, at kvinder forkæler sig selv en smule mere med et par lækre skindhandsker, en uldhue eller en smuk poncho eller vest af ægte pels, for at holde varmen!

Bliver du snydt af din krop?

Når kroppen er ved at få feber, er det særligt der, vi mærker kulden trænge sig på. Det er en blanding af både kuldegysninger og varme, der forvirrer kroppen.

Når vi får feber, så sendes der signaler til hjernen om, at kroppen er for varm. Af den grund sætter din krop en proces i gang for at sænke temperaturen. Derfor kan du ofte mærke kuldegysninger, selvom du har feber og sveder.

Hvad sker der i kroppen, når vi fryser?

Når huden nedkøles, så sender kroppen nervesignaler til hjernen om, at den skal forhindre nedkøling eller hypotermi. Det sker helt automatisk for at passe på de indre organer i tilfælde af stor nedkøling, og det er helt naturligt.

Hypothalamus er et område i hjernen, der styrer nogle autonome funktioner og regulerer frigivelsen af nogle af de vigtigste hormoner i kroppen. Denne del af hjernen sender også instruks til nervesystemet for at hindre eventuel hypotermi.

Vi er begyndt at fryse mere med tiden

I dag har vores moderne og teknologiske levemåder på mange måder selv bidraget til, at vi kommer til at fryse hurtigere. Det skyldes at vi får vores huse opvarmet og dækker os selv til i flere lag i stedet for at lade kroppen gøre det hårde arbejde, som den plejede at gøre engang.  

Hvad kan du gøre?

Læs med her og få inspiration til, hvad du kan gøre for at holde varmen bedre.

 1. Klæd dig ordentligt på

Dit tøj skal passe til vejret, så du hverken har fået meget eller for lidt tøj på. Hvis du er i tvivl om dagens vejr, så tag eventuelt en ekstra trøje med i tasken, eller ifør dig en pelsvest fra NATURES Collection, som du kan tage af og på efter behov.

 1. Spis god og nok mad

Fuld kroppen med de rigtige vitaminer og mineraler, så du holdes sund. God energi til kroppen er uden tvivl nøglen til at holde varmen!

 1. Pas på dine fødder

Fødderne er et af de mest almindelige steder at fryse sammen med fingrene og hovedet. Hold derfor fødderne varme med strikkede sokker eller et par pelsslippers af ægte pels. Så får du glade fødder!

lammeskind slippers

 1. Drop alkoholen

Vidste du, at alkohol får kropstemperatuen til at falde? Drop alkoholen og tag en varm kop kakao i stedet, hvis du gerne vil holde varmen.

 1. Dyrk motion

Sæt forbrændingen i gang og dyrk regelmæssig motion. Det gør, at kroppe arbejder og holder dig varm. Du kan gå en rask tur i det fri eller løb en frisk tur.

 1. Drik en masse vand

Kroppen indeholder en stor mængde væske, og det er vigtigt at holde dette ved lige. Så frigiver kroppen varme langsommere, så din kropstemperatur holdes ved lige.

Hold varmen med produkter fra Lammeskindet.dk

Gå på opdagelse på Lammeskindet.dk. Her finder du et stort udvalg af alverdens produkter, som er lavet af 100% naturlige materialer, og disse kan uden tvivl hjælpe dig med at holde varmen – selv i den ondeste vinterkulde.

Ægte lammeskind

På Lammeskindet.dk finder lammeskind af tårnhøj kvalitet, da materialerne er 100% naturlige og udvalgt med stor omhu for kvalitet og blødhed. Derfor vil du helt sikkert ikke kunne holde fingrene fra et sådan lammeskind – især nå du fryser!  

Et ægte lammeskind ser smukt ud i indretningen, men det kan også tilbyde dig den perfekte komfort og varme, når du har brug for at forkæle dig selv og slappe helt af. Læg dig oven på lammeskindet, når du smider dig i sofaen, eller placer det hen over dine spisebordstole, så middagsselvskabet bliver hyggeligere end nogensinde før. Så kommer naturen helt tæt på.

Vidste du, at ægte lammeskind er varmeregulerende fra naturens hånd? Det skyldes, at pelsen kommer fra den rå natur, hvor den har tilpasset sig det omskiftelige vejr og rå klima. Derfor har et sådan lammeskind automatisk en opvarmende effekt, når det er koldt.  

lammeskind

Se de smukke og varme pelsslippers

Som beskrevet, så er fødderne et af de vigtigste steder på kroppen at holde varm, da der er stor chance for at komme til at fryse dem. Vær beredt med et par ægte pelsslippers, som er lavet af ægte lammeskind fra New Zealand. Så er du dækket ind. Dernæst, så er disse slippers så bløde, at du får svært ved at forestille dig livet foruden, når først du har oplevet pelsen tæt på.

lammeskind slippers

Ægte skindhandsker

Det er ikke kun fødderne, som hurtigt bliver kolde – det gør fingrene også! Derfor foreslår vi, at du har et par gode skindhandsker af høj kvalitet i din garderobe, så du ikke skal bekymre dig om vejret, når du skal udendørs. På Lammeskindet.dk er der mange modeller, som alle er 100% naturlige, og de har hver i sær et helt unikt og klassisk look.

skindhandsker

Hvad med en varmedunk?

Vores sidste råd til dig, hvis du er en rigtig frossenpind, er, at anskaffe dig en varmedunk med et betræk af ægte pels. På lammeskindet finder du varmedunke med betræk af både lammeskind og kaninpels. Denne varmedunk kan passende lægges i fodenden af sengen under dynen inden du skal i seng, så du kan lune fødderne. Derudover bliver dette også din nye bedste ven, når du har ømme muskler eller føler dig en smule sløj.

Du skal være opmærksom på, at der ikke skabes et for højt tryk inde i varmedunken, når du lukker den efter at have fyldt den med varmt vand. Vandet må ikke være kogende!

varmedunk

Derudover anbefaler vi, at dunken kun fyldes 70%. Pas på med at udsætte varmedunken for højt tryk ved eksempelvis at ligge eller sidde på den, da dunken kan risikere at revne.

Med disse tips og tricks kan du nu gå kulden i møde med et stort smil! 

Forrige Forkæl din hund med lammeskind og kvalitetsprodukter fra NATURES Collection
Næste Hvordan farver man lammeskind?

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet