Billige lammeskind - Hænger pris og kvalitet sammen?

Billige lammeskind - Hænger pris og kvalitet sammen?

…Det gør det faktisk, i stor stil!

Billige lammeskind

Du kan være heldig at finde et billigt lammeskind, hvor kvaliteten er god. Industrien er dog sådan bygget op, at der som udgangspunkt er en korrelation, altså en sammenhæng mellem prisen på et lammeskind og kvaliteten.

forskellige smukke skind

Der er dog mere i det, end bare kvaliteten, det er lige så meget et spørgsmål om dyrevelfærd og bæredygtighed. Et ømtåleligt emne, som de fleste af os egentlig ønsker at støtte op om, i hvert fald til en vis grad.
Når man sorterer lammeskind, helt fra rå skind ved garvingen, så kan man vælge at sige at man vil have “det der er”, uanfægtet om der er hul i skindet, hårlængden og tykkelsen i pelsen differentierer, eller om der blot er fejl på. Disse skind kan man købe billigt, og man vil nogle gange kunne se at skindene har syninger på bagsiden for at “lappe” skindet for fejl. I dag slagtets fåret for dets kød som bliver solgt verden over, og så tager man restproduktet (skindet), og laver til et lækkert materiale med de rigtige forarbejdningsprocesser. Ændres denne efterspørgsel til at stige for skindet, således det overgår kødets efterspørgsel, ja så vil det have samme konsekvens for dyret. Dyrevelfærden vil falde, markant!

Heldigvis er der flere og flere der i dag sælger kvalitets lammeskind. Det er nemlig simpelt  logik, at dets bedre man behandler dyret (både med mad, plads og almindelig behandling), ja dets bedre både kød og skind kommer der ud af det. 

Hvad har forskellen i kvalitet af betydning for mig som kunde?

Den har eller kan have en meget stor betydning. Et eksempel kunne være, at du har købt et eller et par skind, og på et senere tidspunkt ønsker at købe nogle flere (eksempelvis rundt om spisebordet). Forestil dig så at de næste du får hjem, enten har meget kortere hår, eller ligefrem synlige fejl. Sådan et skind vil man altid gå og irritere sig over, og i sidste vil man nok ikke have skindet liggende fremme. Så kan det billige skind altså hurtigt blive dyrt, hvis ikke det bliver brugt til dets formål.

Derudover skal holdbarheden selvfølgelig også nævnes. Skind af høj kvalitet, vil nødvendigvis holde i lang tid.

Forrige Hvad er forskellen på dyrt og billigt lammeskind?
Næste Alt du skal vide om zebraskind