Anne havde et slidt lammeskind. Se hvordan det blev som nyt igen!

Anne havde et slidt lammeskind. Se hvordan det blev som nyt igen!

Et ægte lammeskind er et af naturens blødeste vidundere og du vil hurtigt blive afhængig af den fantastiske følelse, som dit nye tæppe giver dig.

Hvis du bruger dit lammeskind hver eneste dag, hvilket ikke vil være underligt, kan du støde ind i et meget kendt problem, når det kommer til naturlige lammeskind.

Et lammeskind, som kommer fra naturen, bliver på naturlig vis filtret og krøllet i pelsen, hvis det belastes over længere tid. Derfor mister det sit flotte, silkebløde udtryk med tiden.

 vask af lammeskind

 

Dette problem stødte Anne på, da hun arvede et lammeskind fra sin mormor. Lammeskindet var ikke blevet plejet over årene, på trods af, at hendes mormor brugte det flittigt i lænestolen hver eneste dag.

Anne ringede til lammeskindet.dk og spurgte om det virkelig kunne passe, at hendes mormors lammeskind var ødelagt og aldrig ville blive blødt igen?

 

Hvordan redder jeg mit slidte lammeskind?

Vi kunne hurtigt forsikre Anne om, at hendes mormors lammeskind heldigvis var et ægte lammeskind og derfor sagtens kunne reddes. Se her hvordan Annes lammeskind blev som nyt igen.

Det lammeskind, som Anne har arvet af sin mormor, er et lammeskind med glatte hår. Et lammeskind med glatte hår kræver jævnlig børstning med en lammeskindsbørste, fordi de lange hår kan filtre sig sammen, hvis de trykkes sammen jævnligt – fx hvis man sidder på dem. Her kan du få 5 plejetips til lammeskind med glatte hår.

Lammeskindsbørsten skiller hårene fra hinanden og jo oftere du børster dit langhårede lammeskind, jo nemmere bliver det hver gang du gør det. Så kan dit lammeskind virkelig blive frisket op!

 lammeskindsbørste

1. Ryst lammeskindet godt

Det første vi bad Anne om at gøre, var at ryste lammeskindet. Når man ryster et lammeskind, ryger meget af skidtet, der sidder nede ved hårrødderne, ud. Dette kan gøres i uendeligheder, når man ikke har rystet lammeskindet en gang om ugen i forvejen.

Derfor kan Anne i princippet ryste det i en hel time, men til en start, beder vi hende ryste det rigtig godt og grundigt med et par pauser imellem, så støvet og skidtet kan falde til jorden, inden hun ryster lammeskindet rundt i luften igen.

Derudover anbefaler vi hende at gå udenfor og at hun skal ryste skidtet med vindretningen, så hun ikke får støvet og skidtet i hovedet.

 vask lammeskind

Allerede nu kan Anne se, at skindet er blevet mere blødt at se på. Det er det, fordi at denne rystetur også får pelsen til at rejse sig og bliver frisket op.

 

2. Find en lammeskindsbørste

Det næste vi beder Anne om at gøre, er at finde en børste til lammeskind og gå i gang med at børste skindets pels.

Når hun børster skindet, anbefaler vi hende at børste hele skindet, men hun skal være varsom de steder, hvor der er store klumper af sammenfiltret pels. Når man børster en filtret pels, vil der ryge en del pels af.

Der er dog ingen grund til bekymring, da det ikke får pelsen til at syne mindre – tværtimod.

lammeskindsbørste

Anne skal tage sig god tid og være grundig, når hun børster de filtrede hår. Lige så stille ser hun de mange plamager med sammenfiltret hår løsne sig, og den originale blødhed i lammeskindet kommer frem.

 pleje af lammeskind

Hold øje med dit lammeskind

Når man har et lammeskind, er det vigtigt, at man jævnligt holder øje med det og vurderer om det trænger til at blive børstet igennem. Det er bedst for dit lammeskind at du vedligeholder det ved at ryste og børste det efter behov.

Ellers kan du ende med et meget medtaget skind, der tager lang tid at reparere på. 

Hvis du vil være rigtig god ved dit lammeskind, skal du holde øje med vejret. Falder der sne, kan du med fordel lægge lammeskindet med pelssiden nedad i sneen i et stykke tid.

Sneens kulde hjælper nemlig med at neutralisere en eventuel lugt eller andet syrligt, der gør skindet slidt at se på eller lugte til. Når du tager skindet op igen, skal du huske at ryste det kraftigt, så al sneen falder ud.

Hvis der sidder klumper af sne tilbage i lammeskindet, vil de smelte og sive ned i skindsiden, hvilket kan gøre skindsiden hård og dermed mister lammeskindet sin blødhed.

 

Har du ikke lige adgang til sne, kan du også putte lammeskindet i en plastikpose og putte det i fryseren. Sørg for at skindet ikke er rullet for stramt sammen og du må ikke folde skindet.

Luk posen godt til og lad det ligge i fryseren natten over. Ryst det godt, når du tager det ud.

 

Vidste du, at lammeskind både kan vaskes og tørres, hvis du spilder på det!

Læs mere i vores guide til pleje af lammeskind, hvor du blandt andet kan finde vejledninger til hvad du gør, hvis du spilder på dit lammeskind. Du finder guiden ved at trykke her.

lammeskind 

Vi håber du er glad for dit lammeskind og kan bruge denne lille solstrålehistorie.
 
Har du stadig spørgsmål til, hvordan du plejer dit lammeskind, er du meget velkommen til at kontakte os på support@lammeskindet.dk
 
Vi glæder os til at høre fra dig.
Forrige Sæt prikken over i’et på dit gør-det-selv projekt
Næste Et soveværelse der giver en god nats søvn

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet