Zebraskind i fokus

Zebraskind i fokus

Drømmer du om at eje et zebraskind? Det kan vi godt forstå du gør. Et zebraskind er et af de absolut smukkeste skind man kan komme i nærheden af! Læs med her og bliv klogere på det fantastiske dyr og dets smukke skind.

Der har været tvivl om, hvorvidt Zebraskind er ulovlige, så lad os lige slå fast, at det er de IKKE, så længe det er af arten “Burchell’s Zebra”.

Grunden heraf, er at de ikke er på listen kaldet “CITIES” (Convention on International Trade in Endagered Species of Wild Fauna and Flora) og må derfor handles frit. Navnet “Burchell’s” kommer af efter den britiske rejsende og naturforsker, W.J. Burchell, der i sin tid opdagede Zebraen og satte den på verdenskortet for resten af befolkningen.

En lang række planter og dyr er således opkaldt efter William John Burchell.

Zebraskind

Zebraskind – hvor kommer det fra?

I syd- og østafrika finder man Zebraen, som vi kender den. Den mest almindelige “Burchell’s” er også den, der er flest af. Denne kendes på sin hvide pels med sorte streger, men faktisk findes der også en art, hvor det er helt modsat, altså sort pels med hvide striber.

Den er dog ikke lovlig at handle med.

Hvis man kigger nærmere på kortet, så vil man se, at man skal et stykke syd for Etiopien (som ligger oppe nord for Afrika’s horn, Somalien) og så helt ned langs østkysten, ned til den del man faktisk kalder Sydafrika.

I hele det område vil man kunne være så heldig at støde på den flotte Zebra ude på savannen ligesom på billedet ovenfor.

Hvor kommer zebraskind fra?Zebra’en er ligesom mange andre dyr, et bi-produkt til kødindustrien, altså spiser man kødet i Afrika. Læs her om hvad der gør ægte skind og pels etisk korrekt. Vidste du, at Lammeskindet.dk er tryghedsmærket?

Det er lidt en folkespise (Det skulle smage fantastisk!), da man dernede lever af det der er, ligesom vi spiser køer og grise her.

Kødet og dyret har af samme årsag, derfor en væsenlig rolle i det Afrikanske samfund. Det betyder også, at skind af høj kvalitet uden skærehuller kan være svære at finde, da det oftest ikke er professionelle der skærer kødet ud for at spise- eller bearbejde det.

 

 

 

 

Hvorfor har en zebra striber?

Der er mange skrøner, og faktisk ved man ikke præcis hvorfor den har striber. Måske er det faktisk det smukke ved både dyret og skindet. Dog har man gjort sig en masse forskning og undersøgelser for at komme frem til 5 teser:

  • For at afvise insekter
  • Agere som kamuflage ved optiske illusioner
  • Forvirre rovdyr
  • Reducere kropstemperaturen 
  • Genkendelighed
  • Faktisk mener man, at striberne på en zebra altid er forskellige, og de derfor kan kende hinanden derpå.

Kvaliteten af et Zebraskind:

  • Kvalitet B, A og A+

 zebra

Få mere inspiration til hvordan du kan tage naturen endnu tættere på hjemmet her.

Forrige Den simple vej til et flot hjem, selvom du ikke har tiden

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet