8 overraskende facts om naturens guld

8 overraskende facts om naturens guld

Vi har samlet 8 overraskende facts om det fantastiske materiale, som mange af vores produkter er lavet af. Læs med her og bliv underholdt, overrasket og meget klogere!

Hos Lammeskindet.dk har vi et stort udvalg af produkter, der er skabt af ægte pels. Naturen er i sig selv fantastisk og de mange fortryllende egenskaber, der findes i naturens materialer, smitter af på de produkter, som vi sælger her på Lammeskindet.dk.

Kig igennem vores produktsortiment og mærk kvaliteten og historien bag ethvert stykke pels, der kommer direkte fra naturen selv. 

1. Brug pels, når sølvtøjet skal pudses

Ja, den er god nok. Når sølvtøjet skal pudses, er der mange forskellige måder at gøre det på. Der findes mange forskellige husmoderråd derude, men en af dem, som vi synes er mest interessant, er, at man kan bruge et lammeskind til at pudse sit sølvtøj med.

Når man pudser sølv med lammeskind, bliver metallet ikke bare pudset, det bliver også mere skindende og klart på grund af lammeskindets naturlige indhold af uldfedtet lanolin. Pudser man sit sølvtøj med lammeskind, skal man gøre det lidt oftere, end hvis man pudser det med en syntetisk sølvtøjsklud.

Men er det ikke bedre at bruge et naturprodukt i stedet for et, der er lavet af plastik?

2. Lammeskind er selvrensende

Et lammeskind er et af de materialer fra naturen, som bare bliver ved med at give. Et lammeskind er nemlig i stand til at rense sig selv på grund af det naturlige indhold af lanolin i ulden.

Et lammeskind, der lever i det fri, vil derfor konstant genopfriske sig selv på grund af den friske luft, der strømmer igennem uld fibrene og frisker det op. Derfor er det også utrolig nemt at vedligeholde, selvom det bor indenfor, hvor det ikke bliver luftet og genopfrisket af sig selv.

Du skal nemlig bare ryste det udenfor en gang om ugen og så er det klar til en ny uge. Her kan du læse mere om, hvordan man vasker et ægte lammeskind.

3. Pels har reddet menneskeheden

Forskere har fundet ud af, at menneskeracen overlevede istiden, mens Neandertalerne ikke overlevede den bidende kulde.

Hvordan kan det dog lade sig gøre, tænker du nok, men det er fordi, at menneskerne brugte pels som tøj.

I det arkæologiske arbejde omkring Neandertalerne har man aldrig fundet beviser på, at de brugte pelse, men blandt menneskernes levesteder har man fundet beviser på, at de bar pelse. Man har faktisk fundet ud af, at de brugte skind fra både ræv, kanin, mink og ulv.

(kilde: truthaboutfur.com)

4. Lammeskind er en naturlig fugtighedscreme i sig selv

På grund af det naturlige indhold af lanolin i lammeskind, kan man med fordel bruge det til at ligge på om natten. Fx på sin hovedpude.

Bruger du en lammeskindshovedpude vil den nemlig fugte huden hver eneste nat. Det høje niveau af lanolin i ulden er godt for din hud og lader den samtidig ånde meget bedre end på et pudebetræk af kunstig fremstillet tekstiler.

 

5. Lammeskind kan ikke brænde

Det lyder helt usandsynligt, men lammeskind kan faktisk ikke brænde. Dets unikke struktur af fibre gør, at det i stedet for at brænde, trækker sig sammen og begynder at krølle.

Det samme gælder andre materialer af ægte skind. Det er blandt andet derfor at der i fly, tog og på skibe bruges ægte læder eller skind til sæder mm., da det er bedre for brandsikkerheden.

 

Sætter du helt konkret en flamme til et lammeskind, vil det antænde efter 5 sekunder hvorefter det vil begynde at gløde. Skindet vil bare blive ved med at gløde indtil varmen får det til at trække sig sammen og krympe.

 

Læs mere om lammeskind og brandfare her.

 

6. Det tager længere tid at sy en minkjakke end det tager at samle en bil

At skabe en minkjakke er langt fra en simpel opgave. Det kræver tålmodighed, et godt øje og kendskab til buntmager-faget.

Der er mange forskellige, tidskrævendte skridt i processen, når man skal samle og sy en mink jakke. Faktisk så tager det i gennemsnit 35-40 timer at sy en minkjakke. Og det er faktisk meget længere tid, end det tager at samle en bil.

Tager man en af de lidt avancerede biler, fx en Jeep Wrangler, så tager det kun 18 timer at samle den. Det er en sjov kontrast, der beviser, at en minkjakke er et meget delikat håndværk, der kræver både tålmodighed og påskønnelse.

 

Læs mere om bundtmagerfaget på NATURES Collections hjemmeside her.

 

7. Lammeskind fælder ikke

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Et ægte lammeskind fælder ikke af sig selv.

Pelsen ryger kun af, hvis man børster pelsen med en lammeskindsbørste i forbindelse med vedligeholdelse af skindet. Her børster man de filtrede hår fra hinanden og får dermed noget af pelsen med.

 

I og med at et lammeskind ikke fælder, så kan man nemt teste om et lammeskind er falsk eller ægte. Det gør du ved at lægge lammeskindet med pelssiden nedad på noget stof, det kunne fx være en sofa.

Man trækker så lammeskindet væk fra stoffet og hvis pelsen bliver siddende på stoffet, er det syntetisk og dermed et falsk lammeskind.

Husk at gøre dette inden du eventuelt børster det, da testen ellers kan være misvisende.

 

8. Lammeskind hjælper på akustikken

De tætte og stærke fibre i et lammeskind er gode at isolere med. Du kan derfor fx bruge et lammeskind til at lydisolere med, da det har en dæmpende effekt på larm.

Så dekorer hjemmet med puder og gulvtæpper i lammeskind og gør noget godt for akustikken i dit hjem.

 

Naturens guld

Ægte skind og pels har mange fordele i sig og det er selvsagt fordi, de kommer direkte fra naturen. Naturen forærer os en masse guld på daglig basis, vi skal bare opdage det og bruge det, der bliver gjort tilgængeligt for os.

Faktisk kan man se det sådan, at naturen tilbyder os disse fantastiske ting, så vi kan bruge naturen i stedet for andre materialer, der ikke kan nedbryde sig selv i naturen og som volder naturen stor skade ved fx udledning af CO2.

Vi bør med andre ord udnytte de ressourcer, som naturen tilbyder os, i stedet for at se os om efter hurtige, billige løsninger, der belaster naturen mere end den kan håndtere.

 

Har du flere sjove eller overraskende facts om lammeskind eller pels generelt? Så del det med os i en kommentar herunder.

Vi vil altid gerne høre fra jer!

Forrige Få et eksklusivt hjem med ægte koskind - Se her hvordan!
Næste Sæt prikken over i’et på dit gør-det-selv projekt

Tilføj en kommentar

Din kommentar afventer offentliggørelse

* Påkrævet