Køb julegaverne nu
Vi bytter frem til 31. januar 2018

Blog om skind

RSS

8 grunde til at bruge lammeskind i din indretning 0

8 indretningstips af bloggeren Laura, fra Indretningstips.dk

8 grunde til at bruge lammeskind i din indretning af Laura

Gotlandske skind i fokus 0

Gotlandske fåreskind

Et af de mest populære og mest anerkendte skind er utvivlsomt fåreskindet fra Gotland. Men hvad gør dette skind så speciel og unik? I dette blogindlæg lærer du meget mere om gotlandske fåreskind, dets oprindelse, egenskaber og varianter.

 

Sverige - gotlandske lammeskind

Gotlandsk fåreskind og dets oprindelse

Gotland er en svensk ø i Østersøen med en afstand på cirka 90 kilometer til den svenske østkyst og omkring 200 kilometer fra Letlands kyst. På Gotland er der over 50.000 mennesker, og fåreproduktion er traditionelt et af Gotlands vigtigste erhverv. Gotlandske får er en blanding af øens traditionelle får med karakuler og romanov får, der blev kombineret i 20'erne og 30'erne.

Traditionelle hytter på Gotland

I dag findes gotlandske får ikke kun i Gotland, men også på andre områder som det svenske fastland, her i Danmark, England og Holland. Gotlandske fåreskind er som alle andre skind i vores sortiment biprodukter af kødproduktion. Pelsen på et gotlandsk får er meget populært, men det bliver aldrig opfostret for pelsens skyld, men til fremstilling af kød. Dette gør fåreskindet bæredygtigt, da disse biprodukter kan genbruges.

Gotlandsk fåreskind og dets funktioner

Fåreskind fra Gotland er kendt for sin unikke naturlige grå farve og smukke fine krøller. Grå får findes sjældent i naturen, derfor er gotlandske fåreskind med deres grå pels en undtagelse blandt de forskellige får, der eksisterer i verden.

Hårlængden kan variere betydeligt, da der er både får med korte såvel som lange krøller. Ud over hårlængden er tætheden af ​​gotlandske fåreskind unik, fordi skindene er stærke. Et gotlandsk fåreskind føles unikt og er virkelig et skind, der falder i øjnene.

Varianter af gotlandske fåreskind

Da gotlandske fåreskind naturligt har smukke farver, bliver de aldrig indfarvet. Derfor ligner ingen gotlandske fåreskind hinanden. Præcis denne kvalitet gør gotlandske skind helt unikke. Vi har valgt de smukkeste eksemplarer fra vores sortiment og specielt fotograferet dem for at give dig muligheden for at vælge det rigtige skind hjem til dig.

Farverne kan variere fra overvejende hvid med lysegrå toner til helt mørkegrå, som ser næsten sorte ud, hvorfor der selvfølgelig også er stor variation i dem du finder her på siden. I sjældne tilfælde er der også skind med lysebrune toner, hvor brune og grå toner blandes. Vi har håndplukket de fineste skind og taget et billede af hvert eneste, så du kan vælge præcis det, der passer perfekt hjem til dig.

 

Islandske fåreskind i fokus 0

Islandske fåreskind - Historien og det nordiske skind

Et af af verdens mest spændende skind kommer fra Island.  De flotte skind fra det kolde land er i særdeleshed kendt for deres specielle, og nogen vil sige, nordiske look. Island har et meget specielt klima og en utrolig betagende natur, en natur der er skabt af de barske og kolde forhold. Alle disse forhold har naturligvis en stor indvirkning på hvordan skindet kommer til at se ud. Du kan læse mere om hvad islandske lammeskind har at tilbyde i dette blogindlæg.

Island fåreskind – oprindelse

Island er specielt kendt for den fantastiske, det unikke klima og for de specielle får, der vandrer frit rundt i landskabet. I mange århundrede har fårene tilpasset sig det hårde klime og udviklet en ”frakke” med ekstra lang uld, der beskytter den både mod vind , regn og sne. Ligesom mange andre får, holdes islandske får til lokal kødproduktion. Deres skind er et bi-produkt af denne produktion og forarbejdes yderligere for at blive til det lækre skind som vi kender det.

Skindet tørres i saltlage, for senere at blive garvet og få fjernet eventuelle urenheder ved at vaske skindet. Det kan godt give en sæbe-agtigt lugt i skindet, men det aftager efter ganske kort tid.

Fåreskindets funktioner

Islandske fåreskind har en lang, lidt ru pels. Disse sidder relativt tæt, som sammen med underulden er til for at beskytte fåret mod det barske vejr. Den tæthed er også det der er med til at stemple islandske fåreskind som værende kvalitetsskind, da man netop måler på skindets tæthed, som et parametre, for at bestemme kvaliteten. Dertil kommer der dog, at ligesom i andre skind, er forskel på kvaliteter. Vi fører kun Premium kvalitet.

Udover den langhårede version, findes der også en klippet version, som er det vi kalder almindelig hårlængde, nemlig de 5-7 cm. Som man normalt kender fra et lammeskind. De klippede lammeskind skaber et lidt mere roligt look, og er knapt så tungt at se på, men kvaliteten på skindet er det samme om det er kort eller langhåret. Det er blot en smagssag. 

De langhårede fåreskind er oftest dem man forbinder med det nordiske look, da de helt fra naturens side, ofte skaber nogle flotte og naturlige farver og strukturer i pelsen, som specielt egner sig til vores nordiske indretning. 

Skindet bør rystes regelmæssigt, for at bibeholde den flotte struktur i skindet. Derudover kan man, hvis man sidder meget på skindet, give det en tur med børsten med lidt længere mellemrum (1-2 måneders mellemrum). For at glatte skindet ud.

Naturligt brunt islandsk fåreskind

Varianter af islandsk lammeskind

Islandske lammeskind fås i forskellige former, farver og størrelser. Hvis man kigger overordnet på dem, så findes islandske lammeskind i to forskellige produktvarianter hos os. De findes som hynde, det vi kalder for islandske lammeskindshynder, dem kan du se her. Ud over det findes de som almindelige lammeskind. Disse almindelige lammeskind kan du finde i fire forskellige længder.

De starter fra 90-100 x 60 cm, 100-110 x 60 cm, 110-120 x 60 cm og 120+ x 60 cm. Fordi islandske lammeskind er naturlige og derved har unikke mønstre og farver, har vi lavet delt dem ind i fem forskellige kategorier, hvor skindene nogenlunde matcher hinanden. Disse kategorier er inddelt i disse farve varianter: naturhvid, natursort, naturbrun, naturgrå og brisa-grå. Brisa er den islandske undtagelse. Det betyder, at det brisa-grå lammeskind er indfarvet, mens alle andre farver er naturlige. Her er en oversigt over, hvordan fordelingen af islandske lammeskind er:

90-100 x 60 cm langt hår
100-110 x 60 cm langt hår
110-120 x 60 cm langt hår
120 + x 60 cm langt hår
90-100 x 60 cm kort hår
100-110 x 60 cm kort hår
110-120 x 60 cm kort hår

Lammeskindspuder af islandsk lammeskind findes i disse fem farver, men kun i varianter med lange hår. Størrelsen på puderne er 40 x 40 cm. De syes normalt sammen fra flere mindre stykker. Disse mindre stykker passer perfekt til hinanden, hvilket resulterer i en jævn overflade af pelsen på puderne. 

Som nævnt tidligere, er lammeskind fra Island helt naturlige, og har unikke farver. Alle islandske lammeskind, som er online på vores webshop er specielt udvalgt, fordi vi synes, det er er vigtigt at du får mulighed for at vælge mellem det bedste af det bedste. Det har vi blandt andet gjort muligt, ved at du under vores unika-sektion, kan vælge mellem nummereret unika-skind, hvor du så modtager lige præcis det, der er på billedet. Dem kan du se i vores unika-sektion her.

Østrigsk lammeskind i fokus 0

Alt om Østrigske lammeskind

østrigske får

Rensdyrskind - Alt du bør vide 0

Alt om rensdyrskind

New Zealandske lammeskind i fokus 0

Brasilianske koskind i fokus 0

  • Er der forskel på kvaliteter?
  • Hvad udgør forskellen?
  • Hvorfor kommer vores koskind fra Brasilien?

Alt det og meget mere kan du få svar på i dette blogindlæg.

Lammeskind til om sommeren - på ferie 0

Lammeskind til om sommeren - ved vinduet 0

Lammeskind til om sommeren - på verandaen 0