Lammeskind er populære hele verden over - både som beklædning og interiør. Det er desværre ikke, alle der har samme mening. Mange aktivister mener, at alle dyreprodukter, også lammeskind, er unødvendige og dyreplageri.
Men er det virkelig sådan? I dette blogindlæg kan du læse mere om lammeskindets oprindelse, produktionen og konsekvenserne for omverdenen.
Lammeskind - et naturligt dyreprodukt
Et lammeskind, er som navnet siger, skindet fra et lam. Alle lammeskind er naturlige biprodukter til kødindustrien. Ved produktionen af lammekød er skindet tilovers, hvilket betyder at lammeskind, som nævnt er et biprodukt. Og i stedet for at det smides ud, videreforarbejdes skindet til enten tøj, dekoration eller andet i industrien.
Et lammeskind kan faktisk sammenlignes med okselæder. Læder er på samme måde et biprodukt til kødproduktionen, der også videreforarbejdes, så det kan bruge til tøj, sko, møbler om meget mere.
Hvordan fremstilles et lammeskind?
Der findes flere skrækhistorier online, hvor det rygtes at dyr flås levende.
Dette er naturligvis ikke sandt.
Der er utallige grunde til, at det ikke foregår sådan: Det er grusomt, det vil gå imod alt, hvad landmanden har gjort for, at give dyret et godt opdræt, det er forbudt, det er farligt at udføre, det vil beskadige skindet og meget mere.
Derudover er dyrevelfærd i vores branche en kærne værdi, hvorfor der er fleres certificeringer og programmer, der skal overholdes for, at man må arbejde med animalske produkter.
Med det på plads, kan vi gå videre til, hvordan skindet fremstilles. Efter slagtning fjernes skindet fra det resterende kød på dyret.
Derefter bliver det garvet og i mange tilfælde farvet. Disse processer sørger blandt andet for arbejdespladser til mange mennesker verden over. Derudover er det også med en bæredygtig tankegang, da disse naturressourcer kan bruges til dekorationsskin, tøj og meget mere i stedet for at de deponeres.
Er lammeskind miljøskadelige?
Lammeskind er 100 % naturlige. Dette betyder også at de ikke påvirker miljøet, sammenlignet med kunstige skind. Kunstige lammeskindskind er lavet af plastik, hvilket vil sige, der er brugt olie og naturgas i fremstillingen af dem, og de kan derfor ikke nedbrydes biologisk. Det betyder, at det tager meget længere tid at bortskaffe et kunstskind.
Et ægte lammeskind kan derimod komposteres og skader derved ikke miljøet. Også ved produktionen af et lammeskind er miljøet ikke negativt belastet. Det er som nævnt et biprodukt til kødindustrien, hvorfor der ved produktionen af lammeskind ikke er anvendes ekstra energi.
Lammeskind, uanset om det er til beklædning, industrien eller indretning, er altså ikke dyreplageri. Det er nemlig i alles interesse, at dyret har det godt, da dette giver det bedste resultat.
Desuden vil et ikke være etisk korrekt at sælge animalske produkter, hvis dette var på bekostning af dyrets ve og vel.
Vidste du, at lammeskindet.dk er Tryghedsmærket?